Bonallack Trophy er en lagturnering mellom Europa og Asia/Stillehavet, som spilles annen hvert år med lignende format som i Ryder Cup. Dette blir den tiende gangen turneringen går av stabelen, og Kristoffer Reitan blir den fjerde norske spilleren noensinne som plukkes ut til å delta.

Christian Aronsen deltok i den første utgaven av turneringen i 1998, mens Marius Thorp representerte Europa i 2006. Knut Børsheim var med på laget i 2010, men da ble turneringen avlyst på grunn av stopp i flytrafikken som følge av vulkanutbruddet på Island. 

Både Aronsen og Thorp var med på å vinne turneringen da de deltok, og Europa står med syv av ni mulige seirer så langt.

Årets utgave av Bonallack Trophy spilles på Doha Golf Club fra 8. til 10. mars.

– Det er en ære å bli valgt ut til å representere Europa i Bonallack Trophy i Qatar. Å representere Europa er alltid noe jeg elsker, skriver Reitan på sin Instagram-profil.

Reitan har representert Europa i en rekke prestisjetunge lagturneringer de siste årene, blant annet Jacques Leglise Trophy og Junior Ryder Cup.

Reitan, som fyller 20 år samme dag som Bonallack Trophy slår i gang, er i dag Norges tredje beste rangerte amatør (43.-plass i verden), bak Kristoffer Ventura (31.-plass) og Viktor Hovland (15.-plass). Reitan hoppet nylig av studiene ved University of Texas for å satse på golf på fulltid, men han er ventet å forbli amatør ut 2018-sesongen.

Denne uken spilte han sin første turnering for sesongen i Mediter Real Estate Masters på den noridske profftouren Nordic League, hvor han endte opp med å misse cuten.