Grini Golfklubb har klart kunststykket å bli fulltegnet i det som har vært en regntung og grå sesong værmessig. Golfklubber over hele landet har slitt med lav trafikk, mens Bærum-klubben har på sin side opplevd rekordtrafikk, skriver Budstikka i sin papiravis tirsdag.

I september kjørte klubben vervingskampanjen «Albatross», og resultatet ble hele 79 nye medlemmer til klubben.

– Vi har hatt en fantastisk sesong, med mer aktivitet enn tidligere. Dette til tross for mye dårlig vær og mye regn, sier klubbens daglige leder, Tone Malm til avisen.

Malm forteller at det på langt nær så så lyst ut for noen måneder siden, og hun trekker frem juni-måned som «veldig svart». På grunn av de våte forholdene har banevedlikeholdet vært meget ressurskrevende, men klubben klarte å kutte kostnadene, noe som har fått toget tilbake på skinner.

– Vi har gjort noen tiltak for å redusere kostnader. Dette har gjort at vi, til tross for manglende inntekter, har fått et bra resultat, forteller hun til Budstikka.

Stillingskutt og dugnadsånd, samt «Albatross»-kampanjen har gjort underverker for klubbens regnskap. Neste sommer feirer golfbanen tiårs-jubileum, og som gjeldsfrie har de ekstra god grunn til å sprette champagnen. Malm ser også lyst på neste år. Hun forteller at klubben jobber for at golf skal bli et alternativ for skolebarn.

– Vi arbeider i disse dager med å implementere innegolf i skolen gjennom SFO: Dette er et prosjekt i samarbeid med Norges Golfforbund. Prosjektet er helt i startgropen, men vi tror det kan ta helt av, sier hun.

Målet med pilotprosjektet Golf i skolen/SFO er å gjøre golf til en del av skolens aktivitetstilbud, og gi alle barn et interessant idrettslig tilbud. NGF vil hjelpe klubbene å utdanne lærere (gymlærere o.l.) og gi dem en utdanning i aktivitetslederkurs. 

 

Grini Golfklubb

 

Golf i skolen/SFO