Ti nye studenter er nå i gang med bachelorstudiet i idrett, med spesialisering i golftrenerrollen. Studentene vil etter tre år tilegnet seg en bachelorgrad i idrettsvitenskap, en trener 1-4 fra Norges Golfforbund og NIF, i kombinasjon med en PGA-Club Professional fra PGA of Norway. Kombinert med utdanningen vil elevene også ha praksis, som gjennomføres ved Elverum Golfklubb.

– Vi er godt fornøyde med at studiet tiltrukket så mange nye studenter, sier Trond Baardseng , president i PGA of Norway til Norsk Golf.

– Golf-Norge trenger sårt trenere og ledere som kan ta golfidretten i landet til nye høyder de kommende tiårene. Det er nettopp det dette  studiet bygger opp til. At vi i 2016 fått ti nye studenter til å starte utdannelsen på Elverum, vitner om at studiet begynner å bli kjent og attraktivt.

Prosjektleder og trenerutviklingsansvarlig i NGF, Anders Thelberg, sier golftrenerutdanningen i Elverum er unik i europeisk sammenheng.

– Vi vet at studiet holder svært høy kvalitet og er snart gjennom rapporteringsfasen hos det Europeiske PGA. At vi nå også kan vise til gode opptakstall, har gitt oss en bølge som vi kan surfe videre på i mange år, uten at vi fdermed lener oss tilbake og er fornøyde.

Parallelt med trenerutdanningssystemet, som strekker seg fra frivillige til profesjonelle trenere, arbeider NGF og PGA hardt med å sikre gode trenerteam i klubbene. Det er ikke et mål i seg å ha flinke trenere. Det er et middel for å endre kulturen i norsk golfsport, avslutter Thelberg.