Fredag, på sin egen 21-årsdag, misset Kristoffer Reitan cuten i det som var hans sjuende proff-turnering på Europatouren. Etter andrerunden på Doha Golf Club tok det ikke lang tid før smilet var tilbake, men det var på ingen måte fordi bursdagsbarnet var fornøyd med turneringen.

– Absolutt ikke, men jeg får ta med meg de to birdiene på siste tre som trøstepremie, sier Reitan i intervjuet som er lagt ut på hans egen Facebook-side.

LES OGSÅ: Én av seks klare for helgespill

Klar for Kenya

Kommende uke forflytter Reitan og golfkompisene seg til Karen Golf Club, der Magical Kenya Open skal spilles, med en samlet premiepott på 1,1 millioner dollar. Også Espen Kofstad delta.

– Jeg skal fortsette å jobbe med svingen, og perfeksjonere den litt mer. Jeg slår veldig mange bra slag, men også for mange som er litt for dårlig, sier Reitan om hva han skal trene på i dagene inn mot neste turnering.

– Og så skal jeg fortsette å jobbe litt med nærspillet sånn at det holder seg bra, og at puttingen holder seg på plass. Da tror jeg dette kan bli en bra uke.

 

Best av de norske

Runder på 76 og 73 slag var nok til å være best av de norske på Europatour-turneringen på Doha Golf Club, i Qatar, men det var ikke i nærheten av å sikre helgespill. Fra Reitans 119. plass var det seks slag opp til riktig side av cut-grensa.

Sju turneringer inn i Europatour-seongen, der Reitan sikret kortet (og proff-tilværelse) etter å ha avansert via Q-school i 2018, har 21-åringen fra Lørenskog greid cuten tre ganger, med 5. plassen i Handa World Super 6 i Perth som den beste plasseringen. Til sammen har han spilt inn om lag 45 000 euro så langt denne sesongen.

Før helgas turneringen holdt det til en 99. plass på Race to Dubai-rankingen, med nøyaktig 100 poeng.