Ronold og Olsen vant i USA!

De to Stavanger-golferne Sondre Ronold og Aksel K. Olsen vant begge karrierens andre collegeturneringer på nasjonaldagen.

Det ble litt av en 17. mai for Stavanger GKs Sondre Ronold og Aksel K. Olsen. Førstnevnte hadde med seg en ledelse på ett slag til sisterunden av NAIA Men’s Golf Championships, og vant med to slag etter en avsluttende 71-runde.

Hans runde på en under par tok han til fem under sammenlagt, og Oklahoma City University-spilleren kunne dermed juble for karrierens andre collegetriumf.

– Det føles bra, men å vinne lagkonkurransen føles ekstra bra. Runden min startet litt slurvete i dag, men jeg klarte likevel å score, og det tok seg opp veldig på back nine. Nå føles alt bare bra, sa Ronold til ocusports.com etter seieren.

Laget hans dominerte på toppen av haugen, og vant med en luke på hele 28 slag ned til nærmeste utfordrer Texas Wesleyan.

– Gutta kjempet virkelig hardt denne uken. Det er fantastisk å ha gutter på laget som skjerper seg i slike situasjoner. Vi hadde avgjort turneringen allerede på det niende hullet i dag da vi så at de andre lagene slet, sier lagets trener Kyle Blaser.

Oklahoma Christian University har nå vunnet NAIA Mens Golf Championships ni ganger.

Resultater

Også for Aksel K. Olsen ble det karrierens andre collegeseier fredag. Siddisen vant sin første i september i fjor, og kunne igjen juble for seier i storturenringen NJCAA Men’s National Championship D1 takket være en fantastisk avslutningsrunde på fem under par. Den tok ham fra 9. plass og helt opp til toppen av leaderboardet og delt førsteplass med Meridians T.J. Morgan.

Olsens avslutningsrunde var bunnsolid, og inneholdt fem birdies og resten par. Han var ett slag bak teten da ett hull gjenstod, men klarte å runde av med birdie på det avsluttende par 5-hullet.

Til tross for Olsens individuelle seier ble det bare 7. plass på Wallace State i lagkonkurransen. Nest beste spiller var Jame Miller på 21. plass.

– Utrolig at både Aksel Olsen og Sondre Ronold vinner sine finaler i USA. Golf-Norge er på rett vei. Fantastisk, skriver landslagstrener Niklas Diethelm på Norwegian Golf Team sin Facebook-profil.

Resultater

Norsk Golf gratulerer!

Fra torsdagen

Sondre Ronold deler ledelsen i NAIA Men’s Golf Championships, mens hans klubbkamerat fra Stavanger, Aksel Olsen falt til 9. plass i Texas.

Oklahoma City Universitys Sondre Ronold måtte opp i 74 slag torsdag, hans svakeste runde denne uken. Han beholdt likevel plassen sin på toppen av leaderboardet, men deler den nå med Aaron Flores når en runde gjenstår.

Ronold gjorde fire bogeys, to birdies og resten par på tredjerunden.

Det ser bra ut for Oklahoma City University som drar i fra i lagkonkurransen. De har bygget seg opp en 16-slags ledelse på Texas Wesleyan før sisterunden.

Leaderboard

Aksel K. Olsen startet torsdagen i delt ledelse i NJCAA Men’s National Championship, men falt til 9. plass når en runde gjenstår. Med +2 for dagen ligger han nå to under par sammenlagt, bare tre slag bak de fem spillerne som deler ledelsen.

Olsen gjorde fem birdies, men også fem bogeys og en dobbelbogey på torsdagens runde. Wallace State ligger på 7. plass i lagkonkurransen. https://www.golfstatresults.com//public/leaderboards/team/static/team_players_4391.html

Leaderboard

Mikkel Bjerch-Andresen tok torsdag fatt på Regional-kvalifiseringen NCAA Pullman Regional, men hadde en tung start. Med 77 slag (+5) ligger han nede på en 71. plass, med bare fire spillere bak seg på leaderboardet. Hans Baylor ligger på 12. plass av totalt 14 lag i lagkonkurransen.

Leaderboard

Fra onsdagens runde

Sondre Ronold kan ta sin andre collegeseier for året i Oregon. Samtidig deler Aksel Olsen ledelsen i Regional-kvalifiseringen i Texas.

Stavanger-golferen Sondre Ronold imponerer stort i NAIA Men’s Golf Championships på Creekside Golf Club, der han så langt ligger seks under par etter to strake 69-runder. Ronold startet onsdagens runde på delt andreplass, men er nå alene på toppen av leaderboardet med en ett-slags ledelse etter halvspilt turnering, takket være fem birdies, samt to bogeys og resten par onsdag.

Ronolds Oklahoma City University har bygget seg opp en solid ledelse i lagkonkurransen, med en luke på 14 slag ned til nærmeste utfordrer, Grand View University.

Skulle Ronold holde løpet ut denne uken vil det være hans andre individuelle collegetittel. Den første kom i februar i San Antonio Shootout.

To andre nordmenn, Daniel Aulin Jansen (Faulkner) og Anders Ellingsberg (Wayland Baptist) er også med i ukens turnering. Jansen Aulin har hatt en fantastisk vår-sesong med tre seiere, men førsteåringen ligger foreløpig bare på en 65. plass i Oregon (+10). Slaget bak deler Ellingsberg 76. plassen.

Leaderboard

En annen nordmann, Aksel Olsen imponerer også i den største turneringen for sesongen, NJCAA Divisional National Tournament. Med to 70-runder ligger han fire under par sammenlagt, og deler ledelsen med Alex Forristal.

Olsen, som representerer Wallace State CC, gjorde fire birdies og to bogeys på onsdagens runde. I likhet med Ronold har også Olsen erfart smaken av seier på college tidligere. Han tok sin første seier i september i Jim Redgate Invitational i Mississippi.

Leaderboard

Også forrige uke ble det spilt en rekke regionale NCAA-turneringer med nordmenn i feltet. Ingen av våre jenter klarte å hevde seg i toppen, mens Alexander Søbstad imponerte stort med pallplass i NCAA Division II Regionals i Washington.

Takket være runder på 69, 69 og 72-slag delte CSU Monterey Bay-spilleren tredjeplassen på seks under par, samtidig som laget hans sikret sammenlagtseier i lagkonkurransen. Dermed sikret laget deltagelse i sitt tredje nasjonale NCAA-mesterskap på fire år.

Søbstad fikk forøvrig tildelt utmerkelsen ESPN Central East Coast Senior Athlete of the Week i etterkant av turneringen.

Resultater

Denvers Tonje Daffinrud er Norges høyest rankede collegespiller, og har levert solid golf gjennom hele året. Dessverre måtte hun ta til takke med en skuffende 60. plass i NCAA Women’s West Regional, samtidig som Denver landet på 17. plass. Olivia Hullert deltok i samme turnering, og havnet nede på 108. plass. Hennes Florida State endte til slutt på 19. plass i lag-delen.

Resultater

Nicoline Engstrøm Skaug var East Carolina Universitys beste spiller i NCAA Division 1 Women’s East Regional med en delt 18. plass. Laget landet på 13. plass i lagkonkurransen.

Resultater

Baylors Mikkel Bjerch-Andresen skal i aksjon i NCAA Pullman Regional fra torsdag til lørdag.  Følg turneringer på golfstat.com.

Takk til Ellen Teigen for college-oppdateringer.