Det fortalte McIlroy under radioprogrammet The Dan Patrick Show mandag. McIlroy mener hvordan tour-spillerne ser ut spiller en viktig rolle i å gjøre golf til en kul spor.

– Golf har utviklet seg til å bli en mye mer atletisk sport. Det er bare å se på svingene til noen av spillerne for å forstå at man trenger mer styrke på visse områder. Du behøver ikke å være bygget som en amerikansk fotballspiller, men du trenger stabilitet og styrke i enkelte deler av kroppen.

Jeg mener at hvis golfere så mer atletiske ut, vil det være bra for imaget til sporten. Det inspirerer unge til å prøve golf

Rory McIlroy

– Jeg mener at hvis golfere så mer atletiske ut, vil det være bra for imaget til sporten. Det inspirerer unge til å prøve golf. Kanskje inspirerer det foreldrene deres til å prøve golf også. For 15 til 20 år siden var golfen sitt image ikke atletisk. Tiger har endret det. De unge gutta på touren ser helt annerledes ut nå. Jeg mener det er veldig bra for golfen, sier McIlroy.

Det har vært mye oppmerksomhet rundt Rory McIlroys fysikk de siste månedene. Han ble nylig den første golfspilleren på coveret av treningsmagasinet Men’s Health, og Nike lanserte en reklamefilm (se under) som ga oss et lite innblikk i verdensenerens treningsregime. 

Rory McIlroy er den første golferen noensinne som pryder forsiden av Men’s Health.

McIlroy har i følge New York Times senket kroppsfettprosenten fra 24 til 10 siden 2010, og samtidig gått opp 10 kilo i muskler i samme periode.

McIlroy har ansatt Dr. Stephen McGregor som personlig trener. McGregor har tidligere erfaring fra å jobbe med fotballaget Manchester City og basketballaget New York Knicks.

McGregor fortalte nylig til pgatour.com at McIlroy har fått tregere arm-hastighet i svingen, men at svinghastigheten likevel har økt.

– Kroppen hans svinger mer effektivt. Han kan trene mer, slå flere baller og han har blitt mer stabil. Før slo han noen veldig skjeve misser. Det måtte vi stramme opp. Etterhvert som kroppen har blitt mer stabil, har svingen hans også. Han har klart å kombinere dette med kraft og lengde, sier McGregor.