I 2011 samlet norske golfklubber inn over en million kroner til brystkreftsaken. I år er målet hevet, og et rosa kjøleskap blir en viktig bidragsyter.

 

(Pressemelding NGF) Pink Cup er en serie golfturneringer arrangert av drøyt 80 norske golfklubber over hele landet i samarbeid med Norges Golfforbund og Kreftforeningen. Formålet er å sette søkelys på brystkreft som er den vanligste kreftformen for kvinner, samt å samle inn penger til forskning.

 

3. juni 2012 arrangerer Nøtterøy Golfklubb sin lokale Pink Cup-turnering. Nøtterøy GK har de siste årene vist et enormt engasjement rundt brystkreftsaken, og er den klubben som har samlet inn mest penger i Pink Cups fire år lange historie. 

 

I år har klubben gått nye veier for å støtte kreftsaken, og ett av tiltakene er at et rosa retrokjøleskap fra Gorenje med kreftforeningens sløyfe i hvitt gull og zirkonedelstener, skal under hammeren.

 

Det er produsert kun fem slike kjøleskap i hele verden, og de fire andre har tidligere blitt auksjonert bort med stort hell i Moskva, London, Kroatia og Slovenia.

 

– Brystkreft rammer mange, også innenfor golfen. Derfor er arbeidet som nå legges ned i over 80 golfklubber over hele landet enormt viktig. Nøtterøy har i flere år vist et helt spesielt engasjement, og sånn sett ligger forbundets bidrag førts og fremt i organiseringen og koordineringen av Pink Cup som konsept. Når muligheten for et tilskudd til forbundskontorets kjøkken meldte seg, synes vi det er riktig å bidra også her, sier generalsekretær Tor-Anders Hanssen i Norges Golfforbund, som har lagt inn et åpningsbud på 20.000 kroner. Han regner ikke med å få beholde kjøleskapet.

 

– Saken er så viktig, og kjøleskapet så unikt at det nok blir andre pengesterke aktører som kan smykke seg med et rosa kjøleskap på kjøkkenet, sier en optimistisk Hanssen.

 

Auksjonen starter søndag 3. juni, og avsluttes kl 12 søndag 10. juni. Bindende bud mottas på birdie@live.no.