Denne ukens Saudi International er den første av fire europatour-turneringer som Hovland trenger å spille for å ha mulighet til å kvalifisere seg til Ryder Cup i september.

Ettersom Hovland spilte med Ryder Cup-legenden Ian Poulter de to første rundene på Royal Greens G&CC, ble den prestisjetunge nasjonskampen mellom USA og Europa naturligvis tema da de møtte pressen etter å ha spilt sine første 36 hull sammen.

Til tross for at han har klatret helt opp til 12.-plass på verdensrankingen og har kun tre europeere over seg på verdensrankingen, har Hovland for tiden hele tolv europeere foran seg på Ryder Cup sin egen verdensrankingliste.

Grunnen er at European Tour bestemte seg for å fryse Ryder Cup-rankingen fra juli 2020 til januar 2021 på grunn av korona-pandemien, og derfor kommer blant annet ikke Hovlands seier i Mexico i november med i beregningen.

Han kommer til å være ryggraden i det europeiske laget i mange år.

Ian Poulter

Det betyr at Hovland for øyeblikket ikke er direkte kvalifisert til laget. Ryder Cup-kaptein Padraig Harrington har imidlertid også tre såkalte «wild-cards» til gode som han kan bruke på hvem han måtte ønske.

Da Ian Poulter ble spurt på fredag om Hovlands potensielle deltagelse i Ryder Cup, var han ikke i tvil.

– Han kommer 100 prosent sikkert til å være på laget, og jeg må også sørge for at jeg kommer med på laget. Og for å være mer eksakt: han kommer til å være et fantastisk tilskudd til laget. Han er en spiller i verdensklasse. Han er ung, og han er sterk.

– Han kommer til å være ryggraden i det europeiske laget i mange år, sa Poulter etter å ha vært vitne til en imponerende 66-runde fra Hovland i ordentlig møkkavær.

(Artikkelen fortsetter under)

Ian Poulter har vært en av Europas viktigste brikker i Ryder Cup. (Foto: Getty Images)

Viktor Hovland legger ikke skjul på at det er et stort mål for ham å komme med på laget. Han syntes det var morsomt å spille med Poulter i Saudi-Arabia.

– Han er åpenbart en veldig lidenskapelig kar, og det er kult å se den lidenskapen vise seg selv når det ikke er Ryder Cup. Jeg kan bare se for meg ham og Danny Willett (deres andre spillepartner torsdag og fredag) i Ryder Cup-settingen, og jeg hadde elsket å ta del i det en dag.

At Hovland er komfortabel med matchspill-formatet i Ryder Cup, er i hvert fall hevet over enhver tvil: I 2018 vant han matchspillturneringen U.S. Amateur, verdens største amatørturnering, med tidenes mest dominante oppvisning i sluttspillet, og i løpet av sin tre år lange collegekarriere var han ubeseiret i matchspill-delen av NCAA Championship-finalen.