Daglig leder i klubben, Steinar Fløisvik forteller til aftenbladet.no at det gamle juniorhuset og trallehuset nå skal rives. På nyåret starter oppføringen av nybygget som skal stå ferdig i oktober. Prosjektet vil koste om lag 16,5 millioner kroner.

 

– Vi har en bygningsmasse som ikke tåler mål. Nå skal vi tilrettelegge mer for helårsaktivitet og få innendørsfasiliteter som appellerer både til elitespillere, nybegynnere og ikke-golfere. Med dette håper vi selvsagt også å tiltrekke oss nye spillere og rekruttere flere til golfsporten, sier Fløisvik til Aftenbladet. 

 

Klubbens medlemsantall har de siste årene sunket fra 1900 til 1700. Fløisvik sier det mest betenkelige er hvordan rekrutteringen blant de yngste har gått dramatisk ned.

 

– De som begynner med golf nå gir seg tidligere enn før. I tilleg konkurrerer vi med flere andre aktiviteter. Flere av byggene våre er veldig gamle og utgått på dato, og vi må investere i framtiden, blant annet for å kunne konkurrere med nærliggende golfklubber. Her tenker vi både sportslig og kommersielt, legger han til.

 

Det er langt fra noe rosenrødt bilde Aftenbladet maler av golf-interessen i Rogaland. De skriver om Sola- og Solastranden Golfklubb, som har mistet henholdsvis 400 og 300 medlemmer.

 

En klubb i regionen som har klart å trosse trenden, og som avisen ikke har nevnt er Sandnes GK.

 

Norsk Golf skrev i forrige måned om golfklubben som svarte medlemsnedgangen med å gå utradisjonelt til verks. De innførte gratis rangeballer og treningstimer for alle sine medlemmer. Det har allerede økt den årlige omsetningen med en halv million kroner – til tross for at de sa fra seg en årlig omsetning på nesten 700 000 kroner i rangeballer.

 

Sandnes er med sine 2100 medlemmer i dag Norges fjerde største golfklubb.

 

– Det har blitt langt høyere aktivitet på hele anlegget, og vi har økt omsetningen på alle andre områder. Vi selger mer utstyr i proshopen, mer mat i restauranten, og registrerer flere runder på banen som følge av at vi har flere aktive golfere i klubben, sier klubbens daglige leder, Willy Flaten til Norsk Golf.

 

Tiltaket ble også applaudert av Norges Golfforbund.

 

– Sandnes har klart å rette fokus mot det som medlemmene synes er viktig. De har blitt gitt muligheten til å trene når de vil, uten å tenke at de slår vekk krone etter krone. Ingenting gleder meg mer enn å høre om en klubb som øker sin forretningsdrift ved å satse på idrett, sa generalsekretær Tor-Anders Hanssen til Norsk Golf.

 

Les vår artikkel om helomvendingen i Sandnes Golfklubb her.