Oslo-golferen er i gang med årets første turnering, Coates Golf Championship i Florida, der hun ligger nede på 55. plass etter onsdagens åpningsrunde.

 

Tutta startet sin 2015-stabilt med seks strake par, før hun kunne bokføre årets første birdie på det 7. par 5-hullet. 33-åringen fortsatte sitt stabile spill med med fem nye par på de neste hullene. Dessverre sendte en tung avslutning henne nedover leaderboardet.

 

Med tre bogeys fra hull 13 til 17 kom hun inn på to over par (74) for dagen. Dermed har hun allerede åtte slag opp til lederne Azahara Munoz (Spania), Jessica Korda (USA) og verdenstreer Stacy Lewis (USA).

 

Tutta spilte stabilt fra tee med 12 av 14 greentreff, men klarte ikke å omsette de gode utslagene. Hun traff bare ni av 18 greener, fem færre enn snittet hennes for fjoråret.

 

Pettersen, som neste uke runder sin 400 uke (!) blant topp-10 på verdensrankingen, startet fjoråret ranket som nummer to i verden. Nå har hun falt til 5. plass, og trenger plasseringer høyt på leaderboardet de første turneringene for å ikke falle ytterligere på rankingen.
 

– 2015 blir en sesong der det sportslige står i fokus og som legger grunnlaget for OL i Rio. For egen del blir det viktig å finne godfølelsen og konkurranseformen, sa Tutta i en pressemelding før turneringen.

Dette blir den første utgaven av Coates Golf Championship, og er også første gang på over ti år at startskuddet for LPGA-sesongen går i Florida.

 

Turneringen sendes direkte alle fire runder på Viaplay.