Tekst: Kaia Means

 

Når du svinger av Interstate 17 mot Sedona, skjønner du at du har havnet et sted med et helt unikt landskap. Et bilde fra Sedona – kjent som en av de vakreste banene i Arizona – prydet en gang coveret på brettspillet Golf Monopoly.

 

Sedona (6077 m, par 72) ligger opptil 1400 meter over havet, så ikke vær overrasket om ballen flyr litt lenger her. Temperaturen på sommeren er behageligere her enn nede i ørkenområdet rundt Phoenix. Banen preges av opphøyde greener og krever presisjon med jernslagene. Banen kveiler seg gjennom et terreng med surrealistiske røde steinformasjoner. Hull 10 er det høyeste hullet, med uforglemmelige utsikter utover Coconino National Forest. 

 

Greenene er ondolerte, så det er viktig å treffe riktig sted. Bentgrass-greenene er jevne og raske nok, uten å være superraske.

Sedona har lenge vært kjent som innspillingssted for mange western-filmer. I de senere årene har den lille byen på cirka 16000 innbyggere blitt et mekka både for kunstnere og for velstående pensjonister. Den ligger bare 200 km fra storbyen Phoenix, som har hele 185 golfbaner.

 

Sedona er en riktig appetittvekker før man drar videre for å oppleve Grand Canyon.

 

www.sedonagolfresort.com