Årets første samling er lagt til Abu Dhabi Golf Club, samme bane som arrangerer den stjernespekkede europatour-turneringen Abu Dhabi HSBC Golf Championship den 21-24. januar.

Mens kvikksølvet kryper ned mot -20 og snøen laver ned i Norge, trener sju mann fra morgen til kveld. 

-– Det er lange dager! I dag spiste vi frokost klokken 06.15, hadde tee-off 07.30 og avsluttet arbeidsdagen klokken 22.30 om kvelden, forteller Darren Webster Clarke til Norsk Golf. Men det blir tid til litt utenomsportslig også.

Verdens raskeste berg- og dalbane, Formula Rossa, har en toppfart på 240 km/t!

– Etter morgenrunden ga vi spillerne en mental utfordring da vi satte hele gjengen på verdens raskeste berg- og dalbane!

Med fantastiske forhold benytter Team Norway muligheten til å fokusere på kvalitet og spill. Både i dagslys og i mørket.

– På samlinger pleier vi å bruke tiden på øvelser, drills og trening. Men her konsentrerer oss om spill og å få alle i «scoring mode», slik at trenerne får mulighetene til å plukke opp tendenser i spillet og rette på det på rangen. Anlegget er strålende, og med flomlys på rangen får vi utnyttet treningstiden vår til fulle.

– Vanligvis begrenses treningen av at mørket faller på, men ikke på denne samlingen. Normalt trener vi til 17.30, her kan vi holde på så lenge vi orker.

Tage og Jarand solide

Eirik Tage Johansen og Jarand Arnøy trekkes frem av Webster Clarke når vi ber ham nevne noen som har utmerket seg.

– Tage gikk en 68-runde her, Han har jo spilt konkurranser nylig, og vant jo på Gecko Tour, men det er godt å se at han leverer på en så tøff bane. For den er virkelig tøff! Jarand gikk én under par, på en runde der han hadde en kvadruppel bogey!

Team Norway-treneren sammenligner forholdene med det man ser i U.S. Open.

Høy rough: havner man utenfor fairway gjelder det å følge godt med. Og håpe på det beste. 

– Jeg har ikke sett så nådeløse rougher siden jeg var onsite og så U.S. Open for noen år siden. Havner du utenfor fairway må du praktisk talt stå rett over ballen om du skal få øye på den. Men det er god trening for spillerene!

I tillegg til Arnøy og Johansen er Kristian Krogh Johannessen, Ronold, Elias Bertheussen og Christian Aronsen og Ole Ramsnes samlet i Abu Dhabi. Samlingen avsluttes 10. januar, men Webster Clarke håper de kan komme tilbake.

– Bedre forhold enn vi har her er ikke mulig å få. Det er et anlegg i Troon-kjeden som jeg håper vi kan fortsette å bruke også i fremtiden. Forhåpentligvis kan dette blir vår faste base i midtøsten i tiden som kommer, avslutter Webster Clarke.