Europatourens turneringssjef Mikael Eriksson uttalte fredag morgen:

 

– Ytterlige regn over natten, rundt 30 mm – og en enorm tordenstorm har satt oss ytterlige tilbake. Hver eneste fairway er nesten helt under vann, og det er ingen sjans i det hele tatt at vi får spilt på fredag.

 

– Planen nå er at vi forsøker å starte den første runden 06.30 lørdag morgen. Vi har leiet inn flere pumper og folk for å få vann vekk fra banen så fort som mulig.

 

Sunshine Tour-meteorolog Evert Scholtz forklarer været slik:

 

– Stormen startet med ustabil varm luft i innlandet, som bygget seg til en storm over Drakensburg-fjellet og flyttet seg mot kysten. En strøm av varm luft i mellomlaget av atmosfæren bidro ytterlige til stormens intensitet.

 

Dermed må Espen Kofstad vente ytterlige en dag for å slå i gang Race to Dubai 2013. For andre dag på rad var han frustrert over å stå opp forgjeves kl.04.00.

 

– Kjedelig da. Opp 04.00 i dag igjen, og så trenger man dykkermaske og svømmeføtter for å spille golf, skriver han på sin Facebook-profil.

 

Fra torsdagen

 

En regntung bane gjør at Espen Kofstad må vente med å åpne Race to Dubai-ballet.

 

– Ikke sååå fett å stå opp 04.00 for å starte kjøret, og så er banen under vann…God jul!, skrev en frustrert Espen Kofstad på sin Facebook-profil torsdag morgen.

 

Losby-golferen har fått æren av å gå i den første ballen på Royal Durban Golf Club i Nelson Mandela Championship, og dermed slå i gang Race to Dubai 2013. Nå må imidlertid han og resten av feltet smøre seg med tålmodighet.

 

Les også: Ingen utsettelse på sesongstarten 

 

Det falt ned store nedbørsmengder over Durban i helgen. I løpet av et par timer på lørdagen lavet det ned 60 mm regn, og det totale regnskyllet tilsvarte ett års regn i et normalt år.

 

Takket være strålende solskinn har banen likevel tørket bra de siste dagene, men onsdag åpnet slusene seg igjen. 

 

Turneringsarrangør har nå bestemt at åpningsrunden utsettes til fredag. 

 

– Fairwayene er fulle av vann, og banen har ikke tørket som vi hadde håpet på. Ytterlige regn til morgen i dag satte oss enda lenger tilbake. Værmeldingen var bedre for i dag og vi håpet den skulle tørke, men det har den ikke. Vi forsøkte å forkorte banen til morgenen i dag, gjøre noen par 4-hull til par 3, og et par 5 til et par 3 også, men det ytterlige regnet som kom gjorde at det ikke fungerte, sier turneringssjef Mikael Eriksson i et intervju med Sky Sports.

 

Eriksson sier det fortsatt planlegges å spille 72 hull, fra fredag kl. 07.30 og til søndag.

 

– Teestedene og greenene er ikke noe problem, det er fairway og rough vi sliter med. Nå satser vi på at solen kommer, men det kan bli litt mer regn i ettermiddag, avslutter Eriksson.

 

Starttidene fra torsdag flyttes bare over til fredagsrunden. Dermed går Kofstad fortsatt først ut imorgen, k. 07.30 norsk tid i ball med Charl Coetzee og Thabo Maseko.

 

Under kan du se hvordan banen så ut onsdag. (Foto: espenkofstad.com)

 

 

Turneringsinfo 

 

Les også: Slik fornyes kortet