Fredag skrev Suzann Pettersen under en avtale om å representere den humanitære organisasjonen Right to Play. Right To Play er utøverdrevet, og bruker lek og idrett som arena for utvikling av barn og unge i verdens mest vanskeligstilte områder. Right To Play har prosjekter i 22 land i Afrika, Asia og Midtøsten. Les Tuttas intervju med righttoplay.com under.

«Hva er målene dine for 2012?

Mine mål er å bli verdens beste i løpet av 2012, og å vinne turneringer. Et annet viktig mål er å føle at jeg hele tiden utvikler meg til en bedre golfspiller.

Savner du Norge når du er så mye på reisefot rundt om i verden?

Jeg savner alltid Norge. Det er veldig fint å reise og være borte, men Norge vil alltid være mitt hjemland. Jeg savner flere ting; det å komme meg ut i den norske naturen, og jeg savner mine venner og familie.

Hvis du kunne tatt med deg en norsk ting på reisene dine, hva ville det vært?

Den ene tingen jeg ville tatt med meg på reise er mine venner og familie. En ting jeg ville hatt med som mat ville vært pizza Grandiosa. Det er den simpleste, men den beste pizzaen du får tak i.

Hvis du ikke hadde vært golfspiller, hvilke idretter hadde du da bedrevet, tror du?

Jeg tror jeg gjorde alt av idrett når jeg vokste opp. Jeg elsker idrett, og er en ekte sportsidiot. Jeg følger med på stort sett alt av idrett. En sport jeg er veldig interessert i, er tennis. Jeg skulle gjerne vært en bedre tennisspiller enn det jeg er i dag. Og jeg liker selvfølgelig ski, særlig alpint fordi det er mindre jobb. Ingenting er bedre enn å være ute i den friske luften.

Hvilke endringer har du sett i idretten siden du begynte?

Kvinnegolf er stadig voksende. Siden jeg begynte har det blitt en mye mer global sport. Det er stadig flere asiater som spiller på touren. Tidligere var det hovedsakelig en amerikansk sport, men jeg tror det nesten er større på det asiatiske markedet nå. Det viser hvordan sporten vokser. I årene som kommer tror jeg det blir mer golf i land som Kina, Korea, Japan og Taiwan.

Golf er jo også en OL-gren nå.

Det er viktig for golf å være med i OL, da dette er verdens største idrettsarrangement. Det er en idrett som hører hjemme i OL. Det er viktig for barn å ha en drøm å kunne se opp til og nå kan man se opp til og drømme om å spille golf i OL. Å kunne delta i OL er det største man kan gjøre som idrettsutøver.

Vi er veldig stolt over å ha deg som ambassadør. Hvor viktig tror du idrett og lek er for barn gjennom oppveksten?

Idrett og lek er en av de viktigste tingene et barn kan ha gjennom en oppvekst. Det er viktig for et barn å kunne ha det gøy, og å kunne være del av noe positivt. Når man er med i idrett og lek kan man glemme litt av hverdagens utfordringer og bare ha gleden av lek. For et barn er det å kunne bruke forskjellig idretter, ikke nødvendigvis med mye utstyr, veldig viktig. Det har vært viktig for meg, og det er en ære å kunne fortelle budskapet og være med å bidra. Å være del av denne typen tiltak setter livet i perspektiv.

Vi gleder oss og håper du kan være med i noen av programmene våre mot slutten av 2012. Hva ser du frem til?

Jeg er veldig spent, jeg har hørt veldig mye fint om arbeidet. Det blir spennende å se og oppleve hvordan programmene kan utgjøre en forskjell på steder hvor det ikke går an å ta noe for gitt. Det har også noe å si for vårt eget perspektiv med at man blir mer takknemlig for det vi har. Jeg vil gjerne se et smil på et barns ansikt når man gir dem en ball eller leker med dem. Det er veldig meningsfylt, og jeg ser frem til å dra til disse programmene.»

(Kilder: Right To Play/Wikipedia)