Simonsen og Hovland vant på Nøtterøy

Kristin Simonsen og Viktor Hovland vant helgens amputerte Team Norway Junior Tour-turnering på Nøtterøy. Nå leder de også touren sammenlagt før finalen på Kragerø.

Drøbak-golferen Viktor Hovland, som for to uker siden vant Norgescup-turneringen på Kongsvinger GK, vant helgens Team Norway Junior Tour-turnering to slag foran Kristoffer Reitan (Oslo GK). Helgens startfelt var et av de sterkeste i årets sesong. Kristoffer Ventura tok den siste pallplasseringen, slaget bak klubbkamerat Reitan.

Det ble spilt 36 hull lørdag, men på grunn av kraftig regnvær på søndagen ble det aldri noe av den siste runden. Dermed var Hovlands to runder på 65 og 74 slag nok til å sikre seier.

Hovlands åpningsrunde var forøvrig en tangering av Marius Thorp sin banerekord fra 2008.

I jenteklassen tok Melands Kristin Simonsen en knepen seier (+2) ett slag foran en annen bergenser, Renate Hjelle Grimstad. Formsterke Sandra Nordaas fra Drøbak endte på tredjeplass, ytterlige to slag bak.

Viktor Hovland leder nå Team Norway Junior Tours Order of Merit med nesten tusen poeng før finalen på Kragerø. På de neste plassene finner vi Knud Andreas Krokeide (Asker) og Vetle Marøy (Bergen).

I jenteklassen har Kristin Simonsen overtatt ledelsen, bare 1,5 poeng foran nærmeste utfordrer Renate Hjelle Grimstad. Pernille Sol Langseth Orlien er på tredjeplassn.