Etter over 10 år med en forankret putter, har Simpson nå byttet til en tradisjonell putter, en 34-tommers Odyssey 2-ball. I likhet med flere andre toppspillere har han dermed startet prosessen med å tilpasse seg «forankringsforbudet» som trer i kraft 1. januar 2016.

I Simpsons tilfelle ser ikke dette ut til å bli noe stort problem.
Etter en fantastisk åpningsrunde på åtte under par, fulgte han opp med en stabil 66-runde (-4) i går, og deler dermed ledelsen med spillepartner Matt Kuchar og Justin Thomas på -12.

 

Simpson uttalte til PGATOUR.com at han knakk den gamle putteren da han bestemte seg for å bytte, slik at han aldri ville bli fristet til å gå tilbake.

 

– Jeg var veldig nervøs før den første runden med kort putter, men dette var en hindring jeg var nødt til å komme meg forbi, og nå er jeg bare takknemlig, sier Simpson.

 

Simpson ligger på tredjeplass i «Strokes gained putting» denne uken, så det er ingen tvil om at den korte putteren har fungert godt så langt. Lederen av denne statistikken etter to runder? Matt Kuchar.

 

Simpson og Kuchar har gjort henholdsvis en og to bogeys hver så langt, mens den tredje mannen på -12, Justin Thomas, er fullstendig bogeyfri etter to runder. Thomas avsluttet andrerunden med eagle på hull 18, og vil med det ta med seg en god følelse inn i lørdagens lederball.

 

På en delt fjerdeplass, to slak bak lederne, finner vi Tim Clark og Troy Merritt. Clark, den korte sør-afrikaneren som fremdeles bruker den lange putteren, er for øvrig på en sterk sjetteplass i «Strokes gained putting» så langt. Når han skal gjøre det mye omtalte byttet til en kort putter, er foreløpig uvisst.

Blant topp-10 finner vi også Jimmy Walker, som tapte forrige ukes Tournament of Champions i omspill. Texaneren, som for øvrig fylte 36 år i går, har levert to stabile 66-runder og vil nok gjøre seg gjeldende i helgen.

 

Den eneste europeeren blant de 10 beste etter halvspilt turnering er Paul Casey, som for første gang har bestemt seg for å fokusere kun på PGA Tour´en denne sesongen. Tidligere har han spilt også på European Tour, men nå følger han altså en trend blant toppspillerne ved å fokusere på kun en tour.
 

Verdt å merke seg er det også at den 16 år gamle amatøren Kyle Suppa er klar for helgespill. Suppa studerer for tiden ved samme skole som selveste Barack Obama ble uteksaminert fra i sin tid, og vant en kvalifiseringsrunde for amatører som ble avholdt i november. Det blir spennende å se hva unggutten kan få til i helgen.

Våre svenske venner Carl Petterson og David Lingmerth misset cuten med minste mulige margin, og kan dermed nyte strandlivet på Oahu-øya i noen dager. Det kan også Matt Every, som ble disket for å ha brukt en ulovlig (bøyd) kølle på sitt siste hull fredag.