I fjor var det en nakkeskade som voldte den tidligere verdenseneren problemer, og han trakk seg midtveis på den siste runden. I år gikk han bare ni hull før han takket for seg.

Årsaken er kne- og akillesproblemene han har slitt med den siste tiden. Beslutningen var like sjokkerende som scorekortet hans. Seks over par var han etter ni hull, etter at han blant annet hadde notert seg for en trippel bogey på det fjerde hullet, der han havnet to ganger i vannet.

Tiger Woods har slitt mye med knærne i løpet av karrieren. Hele fire ganger har han operert sitt venstre kne, og han pådro seg en ny skade i kneet under Masters. Etter det gikk han 28 dager uten å røre en golfkølle, og det var bare for en uke siden at han begynte å gå normalt igjen. På mandag slo han sine første baller på sin egen driving range i Isleworth.

I løpet av de neste to dagene spilte han ni hull på Sawgrass, men på onsdag sa svingtrener Sean Foley at Tiger hadde problemer med å gå. Og når han gikk seks over par på ni hull, selv om han var rusten, var han sannsynligvis mer plaget enn han ville gi uttrykk for selv.

Tiger innrømmet etterpå at det var vanskelig å gå. Men han ville ikke spekulere i hvor lang tid det vil ta før han blir bra igjen.

– Det vet jeg ikke, svarte han om sin fremtidige status.

Mens Tiger slet med skade, ristet Nick Watney av seg skuffelsen fra forrige helgs Wells Fargo Championship, der han misset cuten. Watney åpnet med en gnistrende runde på åtte slag under par. Han var ett slag bedre enn forrige helgs vinner Lucas Glover.

54 år gamle Mark O’Meara, for øvrig en svært god venn av Tiger Woods, sto for et annet sjokk torsdag. Han åpnet med en runde på seks under par, og ligger med det på en tredjeplass han deler med David Toms. Like bak følger Martin Kaymer, Rory Sabbatini, Graeme McDowell, Alvaro Quiros og svenske Fredrik Jacobson.

 

Kilde: pgatour.com