Nord-iren endte på tredjeplass i Singapore Open søndag, sammen med Louis Oosthuizen etter å ha tapt i omspill for den italienske tenåringen Matteo Manassero. Pallplasseringen var nok til å sikre at McIlroy ble den andre som vinner pengelistene i USA og Europa, bare ett år etter Luke Donald klarte det.

Samtidig ble han den yngste Order of Merit-vinneren siden Sandy Lyle i 1980. Selv om han nå både har vunnet pengelister og en major i år, advarer han om at ikke er ferdig riktig ennå.

– Jeg har fortsatt to turneringer igjen, og målet er å vinne minst enn før året er omme. Jeg leder solid på verdensrankingen, men med så mange gode spillere på begge sider av Atlanteren kan jeg ikke hvile på laurbærne. Colin Montgomerie vant åtte Order of Merits i sine glansdager, og jeg har vunnet en, så det er mye å ta igjen.

– Dessuten vant Jack Nicklaus 18 majorer, og nå har jeg navnet mitt på to, så majorer vil være hovedfokuset mitt neste sesong.

McIlroy sier det har vært et fantastisk år.

– Det er enormt tilfredsstillende å klatre til nummer én i Europa, spesielt eter å ha endt på andreplass i to av de tre siste sesongene. Det har alltid vært et av målene mine helt siden jeg sikret kortet for fem år siden, men  å avslutte året med seier i både USA og Europa er helt utrolig. Jeg er så stolt og ydmyk over å være en del av de berømte navnene som har vunnet Order of Merit.

– Å klare å nå dette målet før årets to siste turneringer, gjør at jeg kan dra til UBS Hong Kong Open og DP World Championship i Dubai uten det ekstra presset, og bare nyte golfen min.

– Å vinne min andre major var nok til å gjøre det til en fabelaktig sesong, men å gjenta Luke Donalds bedrift i fjor satte prikken over i-en. Jeg satte en rekke ambisiøse mål før sesongen, og det føles herlig å kunne krysse av så mange av dem. Det ligger mye hardt arbeid bak det jeg har gjennomført i 2012.