For en uke siden fikk Richard Green (43) sitt ja av Marianne Skarpnord (28) i verdens høyeste bygning, Burj Khalifa, i Dubai.

Som om ikke starten på 2015 var god nok fra før av, sikret de begge årets første seier i hver sin klasse i Oates Vic Open på den australske touren søndag.

Les også: Superparet Skarpnord og Green vant i Australia!

Marianne Skarpnord og Richard Green møttes for første gang under en turnering i Spania i 2011. Høsten 2013 flyttet de sammen til Norge, like utenfor Skarpnords hjemby Sarpsborg. De har bosatt seg i et hus ved fairway på hull 13 på Skjeberg Golfklubb.

Skarpnord pratet ut om forholdet med Richard Green i et åpenhjertig portrettintervju med Norsk Golf mens de holdt på flytte høsten 2013. Der kunne hun blant annet avsløre at starten på deres forhold var alt annet enn enkel.

 Hun la ikke skjul på at mange av de nærmeste rundt henne reagerte da hun kom hjem med en 15 år eldre kjæreste, som også hadde en datter fra et tidligere ekteskap. Les utdrag fra intervjuet under:

Marianne Skarpnord og Richard Green. (Foto: Benjamin A. Ward)
Marianne Skarpnord sier familien slet med å akseptere forholdet til 15 år eldre Richard Green i begynnelsen. (Foto Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

 

Marianne og Richard møtte hverandre under en turnering i Spania for noen år siden. Hun legger ikke skjul på at det var mange av de nærmeste rundt henne som reagerte da hun kom hjem med en 15 år eldre kjæreste, som i tillegg har en datter fra et tidligere ekteskap. 

– Mamma og pappa sa det egentlig rett ut at de ikke syntes det var greit. De hadde så klart ikke ønsket at datteren sin skulle treffe en som hadde vært gift, hadde barn og var 15 år eldre. Det er vel ingen som vil at det skal skje med deres barn!, ler Marianne og fortsetter: 

– De har akseptert det nå som de skjønner at det er seriøst. Så lenge jeg er happy, er de happy. Men de slet veldig med å godta det, og det skjønner jeg. 

– Hva sa vennene dine? 

– De var veldig splittet. Noen var bekymret, mens noen bare var glad på mine vegne. 

Jeg har jobbet mye med ikke å bry meg så mye om hva alle andre sier og mener om meg. Det var en periode jeg var alt for opptatt av hva folk sa og mente om hva jeg gjorde.

Marianne Skarpnord

Marianne har måttet vende seg til at alle rundt henne har en mening om hva hun gjør. Enten det gjelder skaden, privatliv eller golfen. Det har hun lært seg å leve med. 

– Jeg har jobbet mye med ikke å bry meg så mye om hva alle andre sier og mener om meg. Det var en periode jeg var alt for opptatt av hva folk sa og mente om hva jeg gjorde. 

Og aldersforskjellen til Richard? 

– Det at han har en datter og har vært gift er vel der jeg legger størst merke til aldersforskjellen. Det blir litt rart for meg noen ganger når han tar på seg «pappahatten». Men han er barnslig og ung til sinns. Han er en «ung» 42-åring om det går an å si det!, forklarer Marianne og bryter ut i latter. 

Etter at de ble sammen, har det blitt dobbelt så mye liv på touren som før. Når Marianne har fri, rei- ser hun med ham på turnering. Og vice versa. Med så mye golf i hverdagen har de en regel om å prate om andre ting enn golf når de er hjemme fra jobb. 

– Jeg hadde blitt gal i hodet hvis ikke. Man trenger en avkobling i blant. Samtidig er det veldig deilig å ha en som forstår hva det dreier seg om når jeg kommer hjem fra banen sur og frustrert. Det siste jeg trenger er en som sitter i sofaen og trøster meg med «jaja, det går bedre neste uke.» 

Ting begynner endelig å falle på plass. Hus, kjæreste, en kropp som fungerer igjen, og et golfspill som sakte, men sikkert er på riktig vei. Puslespillet til en golfspiller er imidlertid aldri noe som fullføres. En liten bit av Marianne vil tilbake til USA igjen. 

– En del av meg har veldig lyst til å gjøre det. Men da blir det bare for å reise over og spille, og så sette meg på første fly hjem igjen. Jeg har lyst til å gi LPGA-touren et forsøk til, men jeg skal aldri bo der. Hvis jeg en gang reiser tilbake til USA, er det fordi JEG er klar for å reise dit. Ikke fordi noen andre presser meg til det.