Solen gledet alle med sitt nærvær på Stiklestad søndag,. 16 grader og nærmest vindstille var værstatus da finalerunden på årets tredje Titleist Tour gikk av stabelen. Og juniorspillerne kvitterte med solid golf og to nye banerekorder. Nicoline E. Skaug (19) fra Oslo GK forbedret sin banerekord fra lørdag fra 71 til 69 slag, mens Kristiansandspilleren Daniel Aulin Jansen (18), knallet til med en 66-runde. Han forbedret dermed Elias Bertheussens ganle rekord med hele fire slag. 

 

God strategi

De to vinnerene hadde begge en tøff start på turneringen. Nicoline lå seks over par etter første dag. Lørdag trosset hun vær og vind og satte sin første banerekord med en runde på 71 slag – banens par – som er tre slag bedre enn den forrige rekorden. På begynnelsen av dagen var det vind med 10 – 12 m/s styrke, som, da det etter hvert løyet,ble ersattet av regn. 

– Planen min var å holde ballen i spill, for banen er trang, det er fort gjort å slå seg ut i mye gruff, sa Nicoline etter runden.  Dette viste seg å bli en riktig strategi, og med dagens 69-runde kunne forårets junior Norgesmester notere sin tredje seier på Tileist Tour. 

– Stiklestad kan kanskje virke kort og grei på papiret, men den er utfordrende selv om den virker kort. En naturskjønn bane som er i veldig god stand, kommenterte TD Lars O. Bjørnland til Norsk Golf. 

 

Birdiesanker

Daniel A. Jansen lå lørdag morgen fem over par, men i løpet av annen runde forbedret han spillet sitt, for så virkelig å slå til i siste runde. Gode innspill bidro til ikke mindre en syv birdies, og med to bogeys og resten par, blir resultatet rekord!

– Jeg fikk til bra spill og god putting, sier Daniel som med dette fikk første seier på Tileist Tour.


Klare for college

Begge vinerne spiller sitt siste år på Titleist Tour og til høsten venter college og golf i USA. Nicoline skal til East Carolina University i Greenville, mens Daniel drar til Alabama og Faulkner University der han skal utdanne seg til fysioterapeut parallelt med golfsatsingen. Men allerede i slutten av juni er Nico klar for nye utfordringer innen golfen. Da er hun klar for Ladies British Amateur på Carnoustie.