– Her kommer vi til å spille golf til snøen laver ned. Vi stenger ikke. Folk i andre klubber og i nærområdet kan komme hit og spille vanlig golf. Fairwayer og spilleflater er helt topp fremdeles, sier nestleder i Ski Golfklubb, Jan Erik Ramsøy til oblad.no torsdag. 

 

Les også: Kunstgress-suksess i Alta 

 

Nihullsbanen har denne sesongen gjennomgått en total ombygging, med ny layout, hindringer og teesteder. Det er likevel de nye greenene som er den mest iøynefallende endringen, etter investeringen på omlag fire millioner kroner.

 

Kunstgressgreenene, som forøvrig måler 10,5 til 11 på stimpmeteret, vil forlenge sesongen både på våren og høsten.

 

– Fordelen er altså at ballen ruller helt likt på alle våre greener året rundt. Fra vi åpner til vi stenger. Det er uavhengig av temperatur og nedbør. Vi er klar over at disse greenene ikke vil være det samme som perfekte PGA-greener, men de er ganske nærme, sier klubbens nestleder til oblad.no.

 

Ski GK, som feirer 20-årsjubileum i år, har benyttet totalrenoveringen av banen til å dra i gang en satsing på fotball-golf. Det er i dag 15 norske klubber som tilbyr footgolf. Les mer om den nye idretten på nfgf.no.

 

Lommedalen, Alta, Klæbu, Hovden, Vanylven, Finnkroken Golfpark og Vadsø GK er de øvrige norske klubbene med kunstgressgreener.