Av Erik Pettersen:

Martin Laird tangerte banerekorden da han gikk 63 slag, ni under par på sisterunden av Valero Texas Open. Skotten vant turneringen to slag foran verdenstoer Rory McIlroy etter smått utrolige ni birdies og resten par på TPC San Antonio. Banen regnes som en av de aller vanskeligste på PGA-touren.

 

I tillegg til over seks millioner kroner i premiepenger, vant også Laird muligheten til å kjempe om den grønne jakken når US Masters starter på Augusta førstkommende torsdag. Laird ikke kvalifisert til turneringen, ettersom han lå på 117. plass på verdensrankingen før helgens triumf. Etterpå sier han til PGA Tour at den største motivasjonen har vært å få spille majors.

 

– Det er helt utrolig. Jeg har sikkert blitt spurt 30 ganger de siste ukenene «Er du med på Augusta?» og jeg har måttet si nei hver gang. Min motivasjon har vært å kvalifisere meg til sånne turneringer, og seier denne uken hjelper jo veldig. 

 

Seieren er hans første på over to år og han satte en stopper for den amerikanske dominansen på PGA-touren denne våren. De 14 første turneringene har blitt vunnet av en amerikaner.

 

McIlroy har uttalt at han brukte denne turneringen som oppladning til Masters, og alt tyder på at han fikk de svarene han ønsket. Nord-iren spilte fantastisk golf på søndag, med åtte birdies og to bogeys. Seieren røk ikke som tidligere på grunn av mental svikt, men fordi Laird helt enkelt var for het med putteren. Til tross for endel ustabile slag fra tee, ser han ut til å ha kvittet seg med de verste feilslagene og i kjent stil redder han seg inn med følsomme wedger og en stødig putter.

 

Det er et fantastisk startfelt som nå setter kursen for Georgia og ærverdige Augusta. Ekspertene har allerede begynt å spekulere i hvem som er den største favoritten av Tiger og Rory.

 

Bare 4 dager igjen.

 

——————————————–

 

Runde 3

Av Erik Pettersen:

Rory McIlroy nøyde seg med 71-slag under tredje dag av Valero Texas Open. Han er nå fire slag bak lederen og med en god avslutning kan denne turneringen bli det han håpet på, en innsprøyting av selvtillit før Masters, som begynner neste helg. 

Dagens runde bestod av fire birdies, tre bogeys og resten par. Rory er trolig mer opptatt av at svingen og den gode følelsen er på vei tilbake. 

 

– Jeg spilte solid. Jeg drivet bra, traff mange greener og satte noen gode putter på veien inn. Det ble en under par, men jeg følte at jeg spilte bedre enn det, sier han etter runden. 
 
 
Verdenstoeren fra Nord-Irland meldte seg på turneringen i siste liten for å komme i konkurransemodus før det som skal skje på Augusta. Det har vært mange spekulasjoner om hvorfor årets sesongåpning har vært så mye dårligere enn fjorårets kanonspill. Enkelte mener at utviklingen handler om at Tiger er tilbake i form og blir et forstyrrende element for spillet til Rory, mens andre hevder han sliter med å venne seg til de nye køllene han har fått fra sponsoren Nike. Uansett, denne uken kan det virke som om han har fått orden på svingen. Søndag kveld får golfverdenen svar på det som kanskje er mest interessant, hvorvidt den mentale delen er på plass eller ikke. 
 
 
26 år gamle Billy Horchel leder turneringen på 10 under par.

——————————————–

Runde 2

Av Erik Pettersen:

Rory McIlroy har hatt en elendig start på 2013-sesongen. Likevel er han en selvfølge i startfeltet når årets første major-turnering, US Masters på Augusta braker løs førstkommende torsdag. 

 
 
I motsetning til verdensener Tiger Woods, som har valgt trening som oppladning til turneringen, har Rory brukt de siste ukene til å spille turneringer, med varierende suksess.
 
 
Denne uken startet han med en stabil 72-runde på Valero Texas Open. Så fulgte han opp med en utrolig 67-runde i San Antonio. Ingen spillere i feltet gikk lavere på fredag. Tre bidies på de tre siste hullene førte til at Rory raste oppover på resultatlisten, og ligger nå på delt 5. plass med to runder igjen å spille. 
 
 
– Det var en fin måte å avslutte på. Det gjør at middagen smaker bedre og jeg får noen ekstra timer med søvn i morgen, sier 23-åringen. 
 
 
Han har nå kun tre slag opp til lederen, Billy Horchel, som ligger 8 under. 
 
————————————————————————–

Runde 1

Rory McIlroy fulgte caddie JP Fitzgeralds råd og meldte seg på Valero Texas Open. Det ble ingen knirkefri førsterunde. 4 ganger birdie og 4 ganger bogey betyr at han ligger et stykke ned på listen. 

 

– Med den gode starten på runden hadde jeg håpet på noe bedre. Men jeg er ganske fornøyd med spillet mitt. Det kunne vært litt bedre, men det kunne også vært veldig mye dårligere.

 

Alle som er noe i golfverden har spekulert i hva som er Rorys problem. Er det køllene? Han har fullstendig avkreftet det. At eksperter som Faldo og Miller mener noe annet betyr ikke noe når hovedpersonen selv er verdens mest talentfulle golfer og sier at han er komfortabel. 

 

Er det kjærlighetslivet? Det skulle lite til før spekulasjonene startet. Noen dager uten meldinger på Twitter med Caroline så var det gjort. Men det ble med ryktene.

 

Er det alle reisene og oppdragene? Det må ta på både fysisk og mentalt å reise verden rundt.

 

Rorys viljestyrke kom til syne da han under turneringene i Florida trente på en helt vanlig driving range. Som en vanlig golfer i gaten møtte han opp med bærebagen og slo baller. Han mener selv at det er en mental endring som må til for å finne veien ut av problemene.

 

– Det er mer mentalt enn noe annet. Jeg følte jeg slo et godt slag på 18 og så rullet den tilbake ned i vannet. Jeg tror det påvirket meg og derfor fikk jeg bogey også på hull 1 og 2 etterpå. Når jeg tok meg sammen spilte jeg bra resten av runden. Jeg må begrense disse feilene. Det kommer med mer spilletid og derfor er jeg her denne uken.

 

Han ble ganske kraftig kritisert for å ha et tynt program i 2013. En stund så det ut til at han kunne ende opp med kun 12 konkurranserunder før Augusta.

 

– Nå skal jeg bare gå ut der, gå så lavt som mulig og være i posisjon før helgen.

 

Følg Rorys leting etter formen i San Antonio i kveld.

 

 

Kilde: golf365.com