Fire slag bak grensen for fulle spillerettigheter på Web.com Tour før runden, gjorde at Joakim Mikkelsen la opp til en mer offensiv spillestrategi i mandagens sjette og avsluttende runde av Q-School-finalen i California.

 

Dessverre skulle det ikke gå helt etter planen, og med to dobbelbogeys, tre bogeys og fire bogeys rundet han av turneringen med en skuffende 75-runde. Dermed falt han fra 98. til 125. plass og tre under par for turneringen.

 

Dermed endte Mikkelsen til slutt åtte slag bak spillerne som sikret fulle rettigheter på Web.com Tour neste år, og 14 slag bak PGA Tour-kortet.

 

– Han var lamslått og utladet etter dagens runde, og var selvsagt skuffet over avslutningen, kommenterte Mikkelsens far Ståle til joakimmikkelsen.com etter runden.

 

Les også: Mikkelsens dilemma: USA eller Europa?

 

For Mikkelsen blir det en begrenset kategori på Web.com Tour i 2013. Det er ikke klart hvor mange turneringer han får spilt neste år.

 

Lee Dong-whan vant turneringen på 25 under par, ett slag foran Ross Fisher.

– – – – –

 

Runde 5

Joakim Mikkelsen kom seg på 60-tallet for første gang denne uken. 

 

Takket være en imponerende femterunde på fire under par, 68 slag, klatret drammenseren fra 124. til 98. plass – det til tross for en bogey allerede på åpningshullet.

 

– Jeg misset så vidt fairway på hull 1 og fikk et dårlig lege, hakket meg frem til 50 meter ogjen og hadde et bra innspill. Men klarte ikke å sette 1,5 meter for par, sa Mikkelsen til sin hjemmeside etter runden.

 

Dermed så han ut til å fortsette den svake putte-trenden som har hjemsøkt ham tidligere i turneringen, men heldigvis begynte puttene etterhvert å rulle i.

 

Med en birdie umiddelbart etter den innledende bogeyen, etterfulgt av nok en birdie på det fjerde hullet var han tilbake i rytmen. På hull syv skulle dagens tredje birdie komme, før en ny bogey hullet etter skulle sette ham tilbake igjen.

 

På Stadium Course sine siste ni vartet han opp med en sterk innspurt, med den fjerde, femte og sjette birdien for runden kunne han signere for hans første runde på 60-tallet denne uken.

 

– Slagmessig så var vi på samme nivå i flighten, men jeg hadde bedre flyt på greenene. Scoremessig så føler jeg at det er ganske riktig med 68 slag idag. Jeg hadde noen gode muligheter på 15, 16 og 17, men reddet blant annet et veldig bra par på hull 18 så det går vel opp i opp til slutt. Jeg hadde bestemt meg for å være offensiv i spillet mitt idag og føler jeg klarte dette. Nå håper jeg på en god avslutning imorgen så blir dette veldig bra, konkluderer Mikkelsen til joakimmikkelsen.com.

 

Den solide runden gjør at han fortsatt kan ha et håp om fulle spillerettigheter på neste års Web.com Tour. Han ligger fire slag bak denne grensen, men er uansett sikret en kategori på denne touren neste år. Hvert slag kan imidlertid bety en turnering fra eller til, så det gjelder å holde løpet ut. PGA Tour-skipet er nok dessverre seilt. Mikkelsen har ni slag opp til dette kortet.

 

Steven Bowditch leder turneringen på 23 under par.

– – – – – –

 

Runde 4

Joakim Mikkelsen leverer stabilt spill, men taper terreng i et felt som plukker fra hverandre PGA West i Florida.

 

Til tross for en fjerderunde på en under par, ble det bare klatring fire plasser opp leaderboardet for Joakim Mikkelsen.

 

Drammenseren har levert solid spill hele uken og er to under par etter fire runder, men befinner seg likevel helt nede på en 120. plass. Dermed ser det skummelt ut for drammenseren med tanke på fulle spillerettigheter på neste års PGA- og Web.com Tour.

 

To bogeys og tre birdies på lørdagens oppskrift på vei til en 71-runde for Mikkelsen, som ennå ikke har vært på 60-tallet denne uken. Til sammenligning leder Dong-hwan Lee turneringen på 19 under par, mens topp-25 som sikrer PGA-kortet ligger på 12 under.

 

Fulle rettigheter på Web.com Tour er foreløpig på -7, fem foran Mikkelsen.

 

– Jeg puttet en anelse bedre i dag, men fortsatt er det ikke store mengder birdies som kommer. Jeg har ikke peiling på hvor mange tap-in par jeg har i dag. Slagene sitter bra, men det er frustrerende at puttingen ikke er bedre, måtte en skuffet Mikkelsen fastslå etter runden.

 

– – – – – 

 

Runde 3

Joakim Mikkelsen spiller solid golf, men trenger flere birdies i Q-School-finalen.

 

Til tross for en runde på par fredag og en totalscore på en under par, fortsatte Joakim Mikkelsen fallet ned leaderboardet fra 94. til 120. plass. Spillerne plukker fra hverandre PGA West-banen i California uten problemer, noe en lederscore på 18 under par etter tre runder vitner om. Så langt befinner hele 131 spillere seg under par.

 

I perfekte spilleforhold startet Mikkelsens dag stabilt med hele ti strake par, før dagens første birdie skulle komme på det 11. Dessverre skulle en bogey umiddelbart etter hindre ham i å bygge opp noe momentum.

 

– Jeg slo ballen veldig bra i dag, men slet igjen på greenene. Får ikke betalt for de gode slagene, når jeg ikke setter noen av sjansene mine. Balltreffene mine er opp mot det beste nivået mitt, så det er frustrerende å ikke putte bedre, sa Mikkelsen til sin hjemmeside etter runden.

 

– Jeg var aldri i skikkelig trøbbel, og 72 var det høyeste jeg kunne gå i dag, fastslår drammenseren.

 

Meen Whee Kim leder turneringen 17 slag foran Mikkelsen, og leder med ett slag på svenske Robert Karlsson når tre runder gjenstår.

 

For å kvalifisere seg til neste års PGA Tour ligger grensen så langt på ti under par, mens full spillerett på Webb.com Tour er på seks under, noe som ser ut som en mer realistisk målsetning for Mikkelsen. Uansett blir det viktig å holde hele løpet ut, for selv om han ikke skulle få full spillerett, kan potensielt hvert eneste slag ha en innvirkning på hvor mange turneringer han får spilt neste år.

 

– Nå skal jeg trene mer på putting og finne tilbake til farten og linjene slik at jeg kan omsette de gode mulighetene, avslutter Mikkelsen overfor joakimmikkelsen.com.

– – – – – 

 

Runde 2

I et felt der det scores lavt, måtte Joakim Mikkelsen over par i Q-School-finalen torsdag.

 

Joakim Mikkelsen imponerte stort med fire birdies på de fem siste hullene i åpningsrunden på Q-School. Det holdt til en delt 50. plass, og føling til toppen. 

 

Torsdagens andrerunde ble startet på samme måte som åpningsrunden, med bogey, birdie og par på de tre første hullene. Med ytterlige en bogey noen hull senere rundet han på en over par.

 

En over par skulle også bli sluttscoren hans for dagen, og med 73 slag på scorekortet falt han 44 plasser ned til en delt 94. plass.

 

– Jeg slet spesielt med putteren i dag. Fant ikke helt speed eller linjene på green. Greenene er ikke spesielt raske, men jeg syntes det var litt tøffere flaggplasseringer i dag, måtte en skuffet Mikkelsen konstatere overfor sin hjemmeside etter runden.

 

Mikkelsen ligger nå en under par sammenlagt, sammen med blant annet veteran Richard S. Johnson og college-kometen Patrick Cantlay.

 

I toppen gjøres det birdies i et forrykende tempo, og det må scores lavt for å henge med. Med en runde på ni under par klatret Meen Whee Kim til ledelse på 13 under par, ett slag foran Vaughn Taylor som på sin side leverte en 64-runde torsdag.

 

Det er de 25 beste i feltet når mandagen er omme som får spille med Tiger & co. neste sesong. De neste 50 får fulle spillerettigheter på Web.com Tour, mens resten av feltet får delvise spillerettigheter. Foreløpig ligger topp-25 på syv under par, seks slag foran vårt norske håp. 

– – – – – –

 

Runde 1

Joakim Mikkelsen demonstrerte sin mentale kapasitet under åpningsrunden av Q-School.

 

Når man er to over par etter halvspilt runde som førsteårsproff i en av golfverdenens tøffeste turneringer, i kamp mot navn som Robert Karlsson, Camillo Villegas, Richard Johnson, Eric Compton, Arjun Atwal, Nick O´Hern, Alex Cejka og Vaughn Taylor, kunne man vært unnskyld for å gå på en smell på de siste ni. Men Joakim Mikkelsen ville det annerledes i onsdagens åpningsrunde av Q-School-finalen i California.

 

Drammenseren forsøker denne uken å bli tidenes andre nordmann på verdens gjeveste golftour, og fikk akkurat den starten han ønsket seg med en birdie allerede på det andre hullet. Med tre bogeys før runding så det imidlertid ut til at han kunne gå på en liten smell. Men Mikkelsen reiste seg mesterlig.

 

Les også: Klar for finalesirkus!

 

Takket være mesterslig innspurt som inneholdt tre birdies på rad på det 14, 15 – og 16. hullet, etterfulgt av dagens femte birdie på avslutningshullet kom han seg inn på en høyst respektabel score på to under par (70). Det holder til en foreløpig delt 52. plass.

 

– Kjempet meg til -2 i dag! Nervøs sart, men gjorde fire birdies på de siste fem for å hente meg inn…trengte bare å senke noen putter!, skrev hovedpersonen selv på sin Twitter-profil etter runden.

 

Ukens turnering spilles på PGA Wests to baner Nicklaus og Stadium Course. Les Henrik Bjørnstads vurdering av de to banene her.

 

Bjørnstad har advart mot lave scorer, og han har rett i sin spådom så langt. Av feltet på 172 spillere er hele 108 spillere i skrivende stund under par. Edward Loar og Kris Banks leder turneringen på syv under par. 

 

Det er de 25 beste i feltet når mandagen er omme som får spille med Tiger & co. neste sesong. De neste 50 får fulle spillerettigheter på Web.com Tour, mens resten av feltet får delvise spillerettigheter. Foreløpig ligger topp-25 på fire under par, to slag foran vårt norske håp. 

 

Les også: Onsdag braker det løs!