SMS-oppdateringer fra Øyvind Rojahn

 

16:34: Vi må erkjenne at alt håp er ute. Gratulerer til alle som klarte kortet til European Tour 2014. Takk til alle som har fulgt liveoppdateringen vår. Og en stor takk til Øyvind Rojahn for glimrende innsats. Vi kommer tilbake med mer om Kofstad senere i dag.

 

16:19: Det ser ikke ut til å gå veien. Bare to spillere igjen der ute som realistisk kan tape nok slag.

 

16:14: Edouard Espana avslutter med bogey og faller til -8. T28 nå på Kofstad.

 

16:01: Ingen endring for Kofstad. Fremdeles T29. Svenskene ser ut til å få med kun tre mann – Sjöland, Lundberg og Dantorp. Danskene har Hartö inne etter at han fikk eagle på hull 15. Har ett hull igjen. Svenske Stark ligger på -8 sammen med Kofstad og skal spille hull 18. Bortsett fra ham er det bare spillere som ligger foran Kofstad vi bør bekymre oss for. De må tape noen slag på slutten.

 

15:51: Fremdeles spillere på banen og håp for Kofstad. Vi følger med blant andre Bjerregaard, Pieters, Gee og Forsyth. De har tøffe avslutningshull igjen. Det blåser lite nå. Det er opp til nerver og press hva som skjer videre.

 

Kofstad er ferdig på -8. I øyeblikket betyr det 29.plass. 28 spillere har -9 eller bedre. Han er altså avhengig av at noen feiler. Og det kan skje. Svenske Rikard Karlberg avsluttet med dobbel bogey og falt til -6. Krise for noen, glede for andre. 

 

Vi fortsetter å oppdatere denne saken utover dagen med hvordan Kofstad ligger an totalt.

 

 

15:32: Det er aldri lett å sette 7m putter, og denne ble dessverre kort i linjen! Lett par og even i dag, for en totalscore på -8. Håper bare det kan holde nå. Utrolig spennende og sterkt jobbet av Espen når man tenker på hvor mye motgang det har vært på greenene i dag. Takk for nå.

 

15:26: Innspillet er godt og ender pin high 7m fra pinnen på fringen. Dette er putten som vil gjøre den store forskjellen. Ett års arbeidsplass på spill på en putt!

 

15:18: Hull 18 er 400m langt og hullet Espen slo opp andreslaget til 30cm i går! Kom igjen nå! Utslaget er i hvert fall perfekt, så nå er det kun innspillet fra 170m igjen. Pulsmåleren min går på turbo nå!

 

15:15: YEEEEEESSSSS, endelig får ha i en putt. Tilbake til even for dagen og -8 totalt. En til nå bare.

 

15:09: Hull 17 er par, og Espen slår en super drive midt i fairway. Har 150m igjen til en pinne som står plassert på øverste platå lengst bak på green. Her snakker vi at det må være presisjon på innspillet.! Han slår den til 2.5m! Kjære noen, la han sette denne.

 

 

Som vi har skrevet før – det skjer mye og det skjer raskt på Q-School. Nå er topp 25 -8. Altså ett slag opp for Kofstad. Vi har ingen garanti for at det holder seg der, men det gir håp.

 

 

15:01: Hull 16 er par 3 på 185m. Vinden har igjen løyet litt, så Espen slår 6er jern og det ender på green men 12m fra hullet. Noe må vel kunne skje? Toputt par (story of the day), og nå vet Espen hva som gjelder, for bak green på hull 16 stod det ’25th currently -9′. Det betyr at Espen må avslutte birdie – birdie. Ikke umulig, men en stor utfordring.

 

 

Kofstad til -7 totalt med den birdien. Det betyr rundt 35.plass. 26 spillere har i øyeblikket -9 eller bedre. 8 spillere ligger på -8. Det er mange som vil stå i veien for fornyet kort på ET.

 

 

14:47: Hull 15 er et kort par 5. Nå er det ikke mer enn tia og veien, så nå må det komme i hvert fall en birdie. Please. 3er wooden finner igjen fairway, og fra 210m slår Espen et herlig langt jern opp på green. Har eagleputt fra 10m! Ny toputt og lett birdie! Den var viktig, og nå kommer tre hull som Espen begge de siste dagene har gått -1. Vi håper på reprise. Bra Espen!

 

 

Nå ser det vanskelig ut for Kofstad. Nede på -6, noe som betyr rundt 40.plass (ET henger litt etter med oppdateringene). Nøyaktig 25 spillere ligger nå på -9 eller bedre. Tre slag og kanskje litt hjelp, det er hva vårt håp i herregolfen trenger nå. Han har spilt hull 15-18 glimrende denne uken. -6 totalt på de tre første rundene (6 x birdie på 12 hull). Hull 14 er for øvrig et av rundens aller vanskeligste hull. 

 

 

14:28: Hull 14 er par 4. Espen sitt utslag lander i roughen men spretter tilbake ut på fairway. Fra 170m slår han seg ned i høyre greenbunker, som i går. Kom igjen nå, dette paret er et must! Bunkerslaget stopper 2.5m fra pinnen. Heller ikke denne putten vil i. Ny bogey og en tøff oppgave mot slutten. Kjipt.

 

14:16: 6 hull igjen og minst 2, helst 3, birdies trengs. Ta frem litt magi nå Kofstad. Hull 13 er par 4 og Espen slår 3er wood perfekt midt i fairway. Fra 140m slår han 9er jernet rett på flagget, men 5m kort. Skal det kunne rulles i noe som helst så hadde det passet bra bnå! Nei, ny toputt igjen og fortsatt +1 for dagen.

 

13:55: Hull 12 er par 5, og her bør Espen gjøre birdie for å føle seg litt bedre. Slår en bombe i motvinden, men treffer ikke fairway, så da er han avhengig av god lie for å nå green på to. Slår et bra andreslag, og ender opp 30m kort av green. Står overfor ukas nesten første ordentlige pitch. Det blir spennende. Bra pitch til 1m, og denne putten bare må i! Nei nei nei, dette har ikke Espen råd til nå. Blir dessverre bare par igjen, og det tærer selvfølgelig på humøret for han vet jo hva som gjelder. Synd.

 

 

36.plass med -7 nå for Kofstad. Men det skjer ting hele tiden. Topp 25 har beveget seg til -8, altså ett slag opp. Nerver og vind gjør dette til en uforutsigbar avslutning. Nå må Kofstad dra fram det han har av rutine fra seieren på Challenge Tour i fjor.

 

 

13:38: Hull 11 er par 3 på 145m i dag. Espen slår seg venstre om en pinne som allerede står venstre nær vannet. Heldigvis legger den seg på fringen 4m fra pinnen. Det vil seg ikke, for den går også forbi, men par.

 

13:30:  Hull 10 er par, og Espen er tilbake på fairway med rescue. Fra 160m slår han rett på pinnen men 15m kort på green. Feilvurdering av kastevinden vil jeg tro! Trenger ny god toputt. Førsteputten er igjen litt lang, og denne gangen makter han ikke å sette returen! Treputt og bogey igjen. +1 for dagen.

 

 

Kofstad runder på par for dagen og -8 totalt. Det er 28.plass og utenfor kortgrensen. Han har bare ett slag opp til 21.plass, men det begynner å bli tøft å klatre videre oppover listen. Kanskje vil vinden gjøre store utslag på slutten av dagen?

 

 

13:12: Hull 9 er et vanskelig par 4 og i dag er vinden rett i snuta, så par hadde vært deilig . Spesielt etter at Anderson Hed har hatt skikkelig show i ballen foran med ca. 8 slag! Ai ai ai, Espen slipper kølle, vi ser ingenting og han må slå en til! Finner ballen inne i dypt kratt, men vet ikke om det finnes noen vei ut! Hakker den på magisk vis tilbake i fairway, og slår 3.slaget på green fra 160m men får en 15m lang parputt. Dette blir litt for spennende må jeg innrømme. Førsteputten 1.5m forbi og andreputten tar «bakfra» i. Det var så viktig det! Nå er det 9 bra hull som gjelder.

 

12:38: Hull 8 er par 3 på 160m i sterk medvind. Espen slår igjen et konge jernslag til 3m, og nå må vel putten falle i! Nei, må igjen akseptere at ballen går utenfor, og igjen toputt for par.

 

12:26: Hull 7 er par 5 hullet Espen gjorde eagle på i går, så her er det muligheter dersom han igjen treffer fairway. Helt plutselig kom vinden som var spådd, så nå vil det skje ting fremover, for denne banen er mye mer krevende med vind. Alle utslagene er høyt oppe og ballen blir derfor veldig påvirket. Espen treffer ikke fairway og må spille det som et 3 slags par 5. Tredjeslaget er fra 140m i kastevind, og Espen slår den rett på pinnen, men 12m kort. Ny bra toputt og par. Fortsatt -1.

 

12:03: Hull 6 er par 4, og Espen slår nok en perfekt 3er wood midt i, og har derfra 120m til pinnen. Nok en wedge, og denne må vel bli bedre? Yes, igjen helt riktig lengde og 3m venstre som er bra taktikk til en vanskelig pinneplassering. Denne vil vi ha i. Nei, det ble dessverre utenfor igjen. Espen har spilt veldig stødig på alle slag i dag, og bare synd han ikke klarer å «close» flere birdies.

 

 

Nå har alle startet på finalerunden. Lederen Carlos del Moral, med kjæresten som caddie, startet med bogey. Brinson Paolini jager bak med -3 på 3 hull. Kofstad ligger nå på 20.plass. Hull 5 er et vanskelig par 3 med snittscore 3.42 så par der gir han fordel i forhold til feltet.

 

 

11:47: Hull 5 er par 3 hullet på 185m med vann venstre, så her kommer nok et viktig slag! Espen slår 5er jernet sterkt midt på green, ballen tar onduleringen og ender opp 4m fra hullet. Mentalt sett et veldig viktig slag, spesielt etter at han var i vannet i går. Kom igjen nå, sett en putt Espen. Nei, det blir nok en hullkant ut, men lett par.

 

11:30: Hull 4 er par 4, og Espen slår 3er wood perfekt midt i, og stødigere start skal man lete lenge etter. Blir spennende å se om også wedgene er bedre i dag, for nå har han 120m til flagget. Nei, wedgen har rett lengde men hele 12m venstre! Synd, for dette er sjanser som han bør ta bedre vare på! Gjør igjen en bra toputt for par. Fortsatt -1.

 

11:09: Hull 3 er par hullet Espen hittil har gått +2 i turneringen og i dag har arrangøren satt frem tee slik at spillerne skal bli fristet til å gå for green med vann rundt hele venstresiden! Espen treffer dessverre ikke fairway med sin lange drive, så da er det helt opp til lie’en han får om det er noe håp å gå for den. For en mann! Han går selvfølgelig for den, og lykkes, og har dermed eagleputt fra 12-15m. Viser god touch og toputter den lange putten lett. Deilig birdie og -1 for dagen.

 

 

 

For de virkelig ivrige – her er baneguiden for Stadium Course på PGA Catalunya. Med flyover video.

 

Kofstad spiller med Chris Paisley, som han spilte med i går, og finske Mikko Korhonen. På sine tre første runder på Stadium Course er han samlet +1 på front nine. 

 

 

10:49: Hull 2 er par 4, og Espen slår en rescue ut midt i fairway til 140m fra pinnen. Flagget på 2’ern står i dag rett opp på andre platå så nå vil vi ha et slag med lengdekontroll! Perfekt 9er jern 3m rett over pinnen, så nå har han en skikkelig god sjanse. Putten sniker seg forbi millimeter til venstre for hullet, men lett par igjen.

 

 

10:33: Hull 1 er par, og i denne situasjonen et litt ekkelt utslag, men Espen slår en perfekt 3er wood midt i fairway! Deilig å komme i gang slik. Innspillet fra 130m blir naturlig nok litt kort siden pinnen står lengst bak. Ble dessverre litt mye backspinn, så birdiesjansen ble på hele 10m. Bra toputt og par start. Flott!

 

10:14: Da begynner straks alvoret eller moroa, og Espen virker igjen rolig og klar. Han hadde en bra treningsøkt etter runden i går hvor han fikk bort litt skru i slagene. Hadde jo vært utrolig deilig om Espen kunne komme litt bedre i gang me en birdie ganske tidlig i dag. Go Espen!

 

 

God morgen. Her på PGA Catalunya er det blitt utsatt 30 minutter på grunn av frost, men når varmen kommer er det foreløpig skyfri himmel og ingen vind. Det er imidlertid spådd dårligere vær utover dagen. Vi får håpe Espen får gode forhold, for i dag blir det spennende. Kan Espen gå -2 i dag, så tror jeg han er klar for en ny sesong på European Tour. Kan være at -1 også holder, men det blir i så fall helt på grensen. Jeg var egentlig litt overrasket over at Espen gikk oppover listen med -1 i går under så perfekte forhold.

 

 

 


 

 

 

Fra torsdag

 

Det var slutten på vår oppdatering for i dag. Den siste birdien ser ut til å sende Kofstad akkurat innenfor topp 25 med -8 totalt, men det er fremdeles mange spillere ute på banen. Vi kommer tilbake med informasjon om dette senere i dag. Vi er på plass også i morgen. Takk for at dere følger Espen Kofstad her hos Norsk Golf.

 

 

 

13:57: Hull 18 og dagens siste hull er par. Espen slår driven i fairwaybunker venstre, og nå viste han første tegn på frustrasjon. Bunkerslaget fra 170m blir kanskje årets viktigste slag, for han smeller opp et 5er jern til 30cm. Helt utrolig bra slag og lett birdie! Bedre avslutning kunne man ikke spurt om, og det gjør at veien opp til topp 25 blir litt kortere for morgendagen. Takk Espen, det varmet en ganske sliten supporter, for det har føltes som om ting ikke har gått helt veien i dag. Allikevel gjør han en runde under par, og det står det respekt av, men i morgen må spesielt de kortere innspillene bli bedre. Takk for i dag.

 

13:41: Hull 17 er par 4, og Espen smeller ut en driver som ender i venstre kant av fairway. Der står et tre som kan være litt i veien for ballbanen, men å skru ballen er noe Espen kan så det bør gå bra. Det gjør det, for han slår innspillet fra 150m til 2.5m og endelig en skikkelig birdiesjanse. Putten vil dessverre ikke i, så han kommer seg ikke under par her.

 

13:22: Hull 16 er par 3 på 185m, og nå blåser det faktisk opp litt. Espen slår et dårlig jernslag til han å være og shortsider seg igjen på høyre side av green. Må til med å lobbe igjen, og det gjør han med ytterste perfeksjon! Full sving og ballen flyr 10m og stopper 1m fra hullet, og den setter han for et sterkt par. Viktig.

 

 

Med tre hull igjen ligger Espen på 27.plass. Han er ett slag bak den magiske grensen topp 25. Det kan gå greit selv med en runde på par i dag, men da må han gå 3-4 under par i morgen. 

 

 

13:13: Hull 15 er par 5. Espen smeller ut nok en bra 3er wood midt i fairway. Andreslaget fra 210m misser akkurat green høyre i tykt gress, men det fikk han trent på i går! Slår et herlig nærspillslag til en halv meter og gjør lett birdie. Deilig, og tilbake på par for dagen.

 

12:50: Hull 14 er par 4. Espen splitter fairway igjen med 3er wood, men innspillet fra 160m slår han dårlig og til høyre, så nå må han redde seg fra bunkeren. Jeg vet at Espen er ekstremt god fra bunker, og det beviser han igjen! Fra 20m slår han en høy fin med spinn til 1 meter, men klarer å misse putten! Altfor unødvendig bogey igjen.

 

12:31: Hull 13 er par 4, og Espen slår utslaget midt i fairway og fra 130m slår han seg fint inn på green 4m fra pinnen. Birdieputten blir for puslete, og endte kort. Det kan ikke fortsette, for her er det på med turboen på sånne sjanser. På par for dagen.

 

12:15: Hull 12 er par 5, og i dag med en liten bris i medvind, så nå må Espen gjøre birdie. Driven er som i går til høyre, og da avhenger det hvordan ballen ligger i roughen. Må bare slå seg fram til 120m fra hullet. Wedgen blir ikke god nok denne gangen heller, for fra fairway og med wedge bør vi forvente at Espen slår den nærmere litt oftere. Birdiesjansen fra 5m SETTER han hardt midt i potta! utrolig viktig!

 

11:58: Hull 11 er par 3 på 175m med stor høydeforskjell, men når det er ingen vind som i dag misser spillerne sjelden på lengden. Espen setter 7er jernet til 6m. Kom igjen nå! Han slår en utrolig bra putt som ser ut til å være «i» helt til den tar hullkanten og styrer ut! Synd, og fortsatt +1 for dagen.

 

11:52: Hull 10 er par 4. Espen retter på fairwaytreff statistikken ved å slå en nydelig drive midt i fairway. Fra 150m slår han innspillet kort i motbakken til platået, så den ruller tilbake og det blir kun en birdiesjanse fra 12m. Derfra rusher han førsteputten 2m forbi, misser dessverre den. 3 putt bogey føles ut som passer utrolig dårlig nå!

 

 

Etter 9 spilte hull som inneholdt 2 x bogey og en eagle er Kofstad nå på 30.plass. Fire slag bak topp 10, ett slag bak den magiske grensen.

 

 

11:29: Hull 9 er par, og Espen slår dessverre langt ut i skogen til høyre! Finner den heldigvis, for den provisoriske er også i trøbbel i kanten på fairwaybunkeren. Nå må det litt recoveryskills til! Får den ut, men har fortsatt 140m inn fra rough, og skikkelig dårlig lie. Klarer mesterlig å finne rett lengde og treffer green 7m fra flagget. Vanskelig nedoverputt med mye break, og tør ikke helt å slå til den, så 2 putt bogey og even par på første 9.

 

11:14: Hull 8 er par 3 på 185, og Espen slår seg fint opp på øverste platå med 6er jern. Ikke akkurat en god birdiesjanse, men han kan jo sette flere nå som han er i gang! Fra 12m toputter han lett. Fortsatt -1 for dagen.

 

11:00: Hull 7 er par 5, hvor Espen kan nå green på to om han treffer fairway. Det gjør han ikke, men han går allikevel for green fra roughen. Godt er det, for han slår en magisk rescue helt opp på green og får en 8m eaglesjanse. Utrolig bra. EAGLE!!! Yes, endelig sitter en putt, og for eagle da! Deilig. For en lettelse! Back in business.

 

10:42: Hull 6 er par 4, og Espen smeller ut en perfekt 3er wood igjen. Får ny mulighet til å sette en wedge nære fra 100m. Igjen for dårlig innspill med wedgen til 7m, og gjør derfra lett 2 putt par. Må bli bedre med disse innspillene om det skal bli mange birdies.

 

10:29: Hull 5 er par 3 hull som i dag spilles ca.185m med vann hele venstresiden. Et bra utslag her er viktig. Nei, Espen slår den i vannet venstre! Kan heldigvis droppe i greenkanten og putter seg fra utsiden av green til 0.5m og kommer unna med kun bogey. Nå må han nullstille og bare fortsette å gi seg selv sjanser, så kommer det. +1 for dagen.

 

 

11 svensker forsvant ut av turneringen i går. Blant dem er Sjöholm, Edfors, Henningson, Florén og Edberg. Tidligere vinnere på European Tour måtte også pakke bagen, mest kjent er Nick Dougherty og Rhys Davies. To av våre forhåndstips – Brinson Paolini og Brandon Stone – ligger foreløpig på henholdsvis 7.plass og 18.plass.

 

 

10:14: Hull 4 er par og Espen slår perfekt ut i fairway med 3er wood igjen. Innspillet fra 140m er det også klasse på, for han slår 9er jernet lett opp på det lille platået lengst bak på green hvor flagget står. Ny sjanse fra 4m. Få litt betalt nå da! Espen gjør et bra forsøk, men ballen napper dessverre bare litt i hullkanten!

 

10:03: Hull 3 er par 5, og Espen treffer ikke fairway, så da blir det bare å legge opp og det gjør han perfekt. Fra 90m prikker han heldigvis lengden mye bedre i dag enn i går, men er litt defensiv så birdiesjansen blir fra 4m. Putten misser dessverre igjen på venstre side. Ny lett par.

 

09:42: Hull 2 er par 4. Espen går med 3er wood fra tee igjen, og denne gangen treffer han midt i fairway. Andreslaget fra 140m slår han pin high 6m venstre (riktig side). Birdieputten har rett hastighet, men blir litt venstre. Lett par igjen, godkjent start.

 

09:24: Hull 1 er par 4, og Espen viser nok litt startnerver, for det kommer en hook og ballen går rett i skogen. Heldigvis treffer den et tre og spretter tilbake ut i fairway! Andreslaget fra 160m er derimot mye bedre og legger seg 5m rett bak hullet. Birdieputten blir akkurat litt for løs, men lett par etter det utslaget må han være fornøyd med.

 

09:10: Espen virker veldig rolig og konsentrert for oppgaven. Han ligger på 25.plass for øyeblikket, og jeg tror nok han bør komme seg til -10 før turneringen er ferdig for å være sikker. Det avhenger selvfølgelig av værforhold, men foreløpig er det vindstille og sol. Krysser fingrene for at Espen klarer å spille opp mot sitt beste nå de siste to rundene.

 

 

09:00: Espen slår ut om ti minutter

 

 

 

 


 

 

 

Fra onsdag

 

Espen er ferdig på par for dagen, -7 totalt og foreløpig 27.plass. Takk for at dere fulgte oppdateringen vår fra dagens runde.

 

 

15:25: Hull 18 er et par 4 hull, og igjen prikker Espen fairway med 3er wood. Fra 170m slår han nok et bra slag til 6m. Birdieputten blir dessverre for kort, så da blir det en runde på par. Alt i alt tror jeg nok Espen er tilfreds med det resultatet i dag, og jeg må si at han har kjempet og jobbet utrolig bra hele runden selv om han ikke har fått det til å gli i det hele tatt. For de to neste rundene må flere teeslag treffe fairway og wedgene bare må bli mye bedre. Dette blir gøy og spennende å følge videre.

 

15:03: Hull 17 er et par 4, og Espen treffer fairway med 3er wood. Innspillet fra 160m er så og si perfekt 1m rett forbi hullet! Kom igjen nå. Ta denne runden tilbake på par Espen! Nå på ettermiddagen begynner greenene å bli ganske opptrampet, men Espen setter den midt i! Herlig og tilbake på par etter mye om og men.

 

14:41: Hull 16 er par 3 hull på 185m, og nok en gang treffer Espen green på et par 3 hull. Birdieputten fra 10m misser med minst mulig margin, og ny lett par. Fortsatt +1 for dagen.

 

14:30: Hull 15 er par 5, og Espen tar 3er wood fra tee, men misser igjen fairway på høyre side med et par meter. Nok til at han må legge opp. Ny wedgemulighet fra 100m, så nå får han ta frem litt av kvalitetene sine! Dessverre nok en skikkelig dårlig wedge 20m forbi pinnen og over green! Det var ikke bra, for nå har han en tricky pitch tilbake. Slår den for løst og ender opp med ny parputt fra 4m. YES!!!! Setter den også for ny sterk par, men må forbedre spillet om dette skal gå veien.

 

Fire hull gjenstår for Espen. På førsterunden (samme bane) gikk han disse hullene på birdie – birdie – par – birdie! Vi satser på reprise.

 

14:10: Hull 14 er par 4 hull, og endelig treffer Espen fairway igjen med 3er wood. Innspillet fra 170m er veldig bra i både lengde og retning, nå har han en birdiesjanse fra 2.5m. Putten blir for løs og stopper millimeter kort i linjen! Lett par, men skulle så gjerne hatt denne! Kommer kort par 5 på neste hvor Espen helst MÅ gjøre birdie.

 

 

13:53: Hull 13 er et par 4 hull, og igjen er Espen til høyre for fairway! Innspillet fra fra roughen må helst fades og over et tre. Han klarer begge deler men ALT for mye, og fra vinkelen jeg står ser det ut til at ballen går i vannet! Heldigvis klarer den seg, men pitchen blir for dårlig og parputten 4m, men den SETTER han heldigvis i boks! Utrolig viktig par save.

 

13:34: Hull 12 er par 5 hull, og dessverre klarer ikke Espen å prikke fairway! Ligger ikke godt nok til at han forsøker å gå for green, og han legger seg opp litt klønete i nedoverbakke litt for nærme green når pinnen står kort innpå. Wedgen blir for dårlig, så birdiesjansen blir fra 9-10 meter. Kan han få i en ny lang putt kanskje? Nei, det ble en ny par bare!

 

13:13: Hull 11 er et par 3 på 170m, men med stor høydeforskjell, så Espen slår nok et 7er jern som ender opp rett på pinnen 5m kort. Bra slag og ny birdiemulighet. Putten blir dessverre bare akkurat ikke god nok, for den tar hullkant ut. Lett par.

 

13:01: Hull 10 er et par 4, og Espen velger igjen retning fremfor lengde fra tee og det blir nytt fairwaytreff. Innspillet fra 150m er prosentvis ikke langt unna, men er dessverre på feil side av flagget, og får igjen et lobbslag fra 6-7m i tykt gress. Nesten full sving og ballen går 8m, det må jobbes fra 1m for par! Putten er midt i og nytt par er reddet.

 

 

Etter halvspilt runde har Kofstad falt 17 plasser til 28.plass med -6. Han er bare to slag unna 10.plass. Svenske Jens Dantorp leder sammen med James Morisson på -13.

 

 

12:41: Hull 9 er et forholdsvis vanskelig par 4 hull. Espen velger en defensiv strategi ved å velge en kølle som gjør at innspillet blir hele 210m, men der har jo Espen en av sine styrker og det viser seg med 5er jernet som han smeller høyt opp i luften og ender opp 4m fra flagget på riktig side. Endelig en birdiesjanse som han setter i potta! Utrolig sterk og deilig birdie som gjør at han går til +1 for dagen. Herlig!

 

12:25: Hull 8 er et par 3 hull på 165m hvor Espen slår et flott 6er jern 8m rett over pinnen! Putten derfra stopper få millimeter fra, men faller selv ikke med litt venting i. Godt slag og god par, og nå får vi håpe at det var vendepunktet på runden. Fortsatt +2 etter 8.

 

12:16: Hull 7 er par 5, og Espen klarer ikke denne gangen heller å treffe fairway, men prøver allikevel fra venstresiden å gå for green på andreslaget. Det er et bra slag men stopper i tykt gresss litt venstre om green, og har da et veldig vanskelig tredjeslag fra 20m hvor det er lite green å jobbe med. Fluffer lobben kort og står igjen med nok et vanskelig slag. Denne gangen gjør han det perfekt og ender opp med en parputt fra kun 20cm. Håper han kan klare å snu denne trenden nå til igjen å heller ha birdiesjanser!

 

11:52: Hull 6 er par 4. Espen slår en 3er wood til høyre på fairway, men ballen treffer en vei som krysser fairway og spretter ut høyre i roughen! Derfra slår han et aggressivt innspill som ender akkurat utenfor green 7m fra flagget, men i veldig tykt gress! Mesterlig slår han den lobben til 20cm og lett par. Det var en viktig par save, men nå vil jeg ha Kofstad med mer kontroll igjen på de neste hullene, for golfen han har spilt nå sliter på kreftene.

 

11:34: Hull 5 er et par 3 på ca. 160m og Espen slår et 7er jern helt riktig litt høyre om pinnen. Birdieputten fra 7m er veldig nære, men faller av akkurat for lavt av hullet. Par og fortsatt +2.

 

11:22: Hull 4 er par, og Espen slår utslaget litt for mye venstre og ender opp inne i en gresstust blant trærne. Ingen annen mulighet enn å spille seg ut på fairway. Fra 100m slår han igjen en litt for dårlig wedge som ender opp ca. 6m fra hullet. Parputten var aldri hard nok, og det blir dessverre nok en bogey. +2 etter 4 spilte, nå må det jobbes.

 

11:09 Hull 3 er par 5, og Epsen slår driven litt høyre for fairway, men ingen problem, for han skal legge seg opp uansett. Andreslaget slår han perfekt tilbake på fairway 90m fra hullet, men hva skjer? Espen slår wedgen 15 m over pinnen og nesten i vannet! Pitch tilbake får ikke stor nok fart over kulen og stopper 2 meter kort. Den putten misser dessverre. Helt unødvendig bogey på et lett hull! Da blir det å kjempe mentalt og komme sterkt tilbake!

 

10:44: Hull 2 er par 4, og Espen slår en rescue litt venstre på fairway, og har igjen ca 140 m til pinnen. Det slaget «dekker» pinnen i luften, men blir 5 meter for lang. Bruker putteren fra fringen og toputter for en lett par.

 

10:35: Hull 1 er par 4 og Espen slår en treerwood midt i fairway. Derfra slår han et nierjern til venstre om green. Han slår en perfekt pitch fra 10 meter bare centimetre kort av hullet. Lett par og en god start.

 

10:15: Da er alle forberedelser unnagjort og forholdene er nesten perfekte bortsett fra noen få drypp. Ser ut til å bli helt OK vær, og Espen virker veldig rolig og konsentrert for oppgaven. Dette blir spennende! Starten går nå kl.10.15.

 

09:46: Da er Espen i gang med oppvarmingen til fjerderunden av årets European Q-School hvor det spilles om 25 plasser til neste års ET. Foreløpig har Espen spilt veldig stødig, så han er i perfekt posisjon før de siste 3 rundene som spilles på Stadium Course

 

 

 

 

 


 

 

Før runden

 

Espen Kofstad ligger oppe på delt 11. plass etter halvspilt turnering på PGA Catalunya Resort i Spania. Med runder på -2, -2 og -3 ligger han syv under par så langt, tre slag bak teten. Det er de 25 beste spillerne etter seks runder som sikrer European Tour-kortet for neste sesong.

 

Espen slår ut klokken 10:15 på Stadium Course, i ball med William Harold og Patrick Sjöland.

 

Les også: Espen nærmer seg toppen!