Etter en rusten start på PGA Tour-sesongen på Hawaii meldte Hovland før denne ukens europatour-turnering i Abu Dhabi at han følte at spillet var på vei tilbake der det var før jul, da han vant to turneringer på rad.

Det stemte godt, for søndag skal 24-åringen kjempe om hans sjette seier i proffkarrieren – og hans andre på europatouren.

Etter en runde på 70 slag, to under par, i knalltøffe vindforhold på Yas Links deler han fjerdeplassen på åtte under par før siste runde, tre slag bak lederen Scott Jamieson (Skottland).

Avstanden opp til toppen, burde imidlertid bare vært på ett slag.

Stående på det avsluttende par 5-hullet hadde Hovland en birdieputt på tre meter for å gå opp til delt andreplass. Dessverre sneiet putten hullkanten, og da den halvmeter lange returputten for par heller ikke ville i, måtte han i stedet ta til takket med en sur sekser på scorekortet.

– Den er brutal! Den må vi nesten sette på slurvekontoen. Det er fort gjort etter en så lang dag med kjemping i tøffe forhold. Han tok det sikkert for gitt at den kom til å være i hullet, konstaterte Viasat-kommentator Joakim Mikkelsen.

Hovland har for øvrig vært bunnsolid fra tee-til-green gjennom hele uken, og hatt god kontroll på de lange puttene. På de utfordrende kortputtene i vinden er det derimot rom for kraftig forbedring

Hovland brukte to hull på å åpne birdiekontoen lørdag etter å ha slått seg inn på green på par 5-hullet på to slag. Deretter fulgte han opp med fem par på rad, før han rullet i en deilig seksmetersputt for birdie på hull 8. 

To hull senere kom dagens første bogey da han duffet innspillet i bunkeren, men i kjent Hovland-stil svarte han med birdie rett etterpå etter en følsom pitch fra 20 meter. På hull 15 var dagens fjerde birdie et faktum etter et strålende jernslag fra 170 meter til tre meter, før dagen ble avsluttet med to par og den ovennevnte bogeyen.

NB! Espen Kofstad var også med i feltet denne uken, men misset cuten.

Leaderboard