Tekst: Christian Furu

 

– Palmer, Nicklaus og Player startet turneringen med tre fine driver på hull 1. Dette er en tradisjon som går helt tilbake til 1963. Palmer har vært «ærestarter» siden 2007, Nicklaus siden 2010 og Player sa ja til å slutte seg til dem i år. Dette var første gang siden 1999 at tre spillere var med, den gang hadde Sam Snead, Byron Nelson og Gene Sarazen æren av å starte eventyret på Augusta.

 

-Keegan Bradley har spilt fem runder i majorturneringer, fire i PGA Championship og åpningsrunden i Masters. Alle har vært under par. Som han sa da noen spurte om han hadde mulighet til å vinne; «Vel, jeg har jo vunnet alle majorturneringene jeg har deltatt i til nå så hvorfor ikke.»

 

– Fem spillere gikk uten birdie på førsterunden – Edoardo Molinari, Wagner, Stadler, Lewis og Lyle.

 

– Noen hull er tøffere enn andre. Kun Dufner, Hanson og Matsuyama fikk birdie på hull 1. Svenske Hanson liker tydeligvis de tøffe hullene for det var kun han, Singh og Crane som fikk birdie på hull 11. Det siste hullet som skapte birdieproblemer var 16 der Francesco Molinari, Bae og Reavie var de eneste som noterte seg for en liten fugl.

 

– Det er syv år siden to eller flere amatører klarte cuten i Masters. Cantlay og Matsuyama gikk begge på -1 på førsterunden og kan endre på det.

 

– Jim Furyk var den eneste spilleren som ikke tapte slag på et eneste hull. En bogeyfri runde på 70 betyr at det heller ikke ble mange birdies.

 

– Tiger har kun en gang gått under 70 på åpningsrunden på 18 forsøk. En som ikke har like godt tak på banen er Quiros som er +20 på sine ni runder til sammen i turneringen.

 

– Bubba Watson slår enormt langt men gikk par 5 hullene på par. Kun tre spillere noterte seg for birdie på samtlige par 5 hull – Snedeker, Casey og Cabrera.