Alt lå til rette for at helgens store publikumsball i WGC Cadillac Championship med Tiger Woods, Phil Mickelson og Graeme McDowell i spissen skulle sørge for golfunderholdning fra øverste hylle, men det gode spiller har latt vente på seg. Ingen av dem har klart å overbevise så langt, og foreløpig ligger McDowell best av de tre på en delt 28. plass, en under par. Slaget bak følger Woods og Mickelson på delt 34. plass. Det ser med andre ord mørkt ut med tanke på seier for duoen som sist vant i henholdsvis november 2009 og april 2010.

Katastrofeslag

Tiger slet med puttingen slik han har gjort i lange perioder, og misset fire birdieputter på under tre meter. På det 16. og det 18. hullet hadde han mulighet til å pynte på scoren med birdieputter på to meter, men ingen av dem var i nærheten av å gå inn. Dermed endte han opp med 74 slag, ni bak Mahan. Men det var to av drivene hans som vil bli husket etter runden.

På utslaget på det andre hullet rykket han til i nedsvingen sin og slo en kraftig «snap-hook» til venstre som kun fløy 110 meter, noen meter kort av dametee. Den samme avstanden han forøvrig pleier å slå et gjennomsnittlig slag med wedgen sin. Om han måtte spandere en kald en på sine to spillepartnere etter runden er heller tvilsomt.

På det 14. hullet «skyet» han driven sin, og ballen fløy høyere enn den fløy langt. 170 meter endte ballen opp på, en distanse han er mer vant til å slå med sine mellomjern.

McDowell måtte le

– Det var ganske vanskelig å holde latteren unna, måtte McDowell medgi på spørsmål om hvordan han reagerte på Woods sitt utslag på det andre hullet. 

– Vi slo alle dårlige slag i dag, og jeg husker selv å ha slått noen lignende slag. Han jobber med å legge om golfsvingen sin, og da er det helt naturlig med noen slike katastrofeslag innimellom, fortsatte nord-iren.

En som ikke klarte å le av de dårlige utslagene var hovedpersonen selv.

– Det er så klart ikke noe gøy når man ligger ni slag bak. Jeg tror ikke mange ville være veldig fornøyd med det, sa en mutt Tiger som fortalte at det ikke var første gang han hadde slått et slikt slag på touren.

– Jeg har gjort det før, så sent som i Masters i fjor. Sånn går det bare noen ganger. Jeg må bare fortsette å jobbe hardt. Om jeg hadde satt et par av de puttene jeg vanligvis har pleid å senke i dag hadde jeg plutselig vært tre eller fire under, det er ikke så ille. 

McDowell tror trekløverets dårlige spill smittet over på hverandre. 

– Vi hadde litt dårlig innflytelse på hverandre i dag. Vi startet runden med store publikumsmengder, men naturlig nok forsvant mange av de på de siste ni. Jeg tror vi fikk dem til å kjede seg.

Uvant kost for nummer fire, fem og seks på verdensrankingen, og som seg imellom har 125 seire på touren.