Solid sisterunde av Engell

Anders Engell klatret over 20 plasser etter å ha spilt en suveren sisterunde i Østerrike søndag.

Runde 4

Etter tredjerunden på +1 kunne Anders Engell ta revansje. Han var den eneste norske som klarte cuten i Kärnten Golf Open presented by Mazda på Challenge Touren, men det var ingen grunn til å hvile på laurbærene av den grunn.

Engell åpnet sisterunden med birdie allerede på hull 1. To hull etter kom den første av dagens to bogeys, men birdiene på hull syv og ni førte ham til to under par ved runding.

Derfra fortsatte han å spille god golf og kom inn med ytterligere tre birdies og en bogey. Han endte til slutt med 67 slag og var -9 totalt. Dermed klatret han 21 plasseringer på resultatlisten opp til 33. plass.

Vinneren av turneringen ble Moritz Lampert fra Tyskland. Med rundene 69 – 66 – 65 – 65 og 19 under par var han til slutt slaget foran koreaneren Byeong-hun An.

Runde 3

Anders Engell falt kraftig på resultatlisten i Østerrike etter bogeyrush på Moving Day.

På en dag der kun 12 spillere i feltet gikk over par blir man akterutseilt med +1. Engell plukker fremdeles godt med birdies, men dagens fire ble annullert av fem ganger bogey.

Med -5 etter tre runder falt han fra 27.plass til 54.plass. Det spørs hvor mye han kan klatre søndag selv med en meget god runde. Topp 24 går på -10, mens det er hele åtte slag opp til topp 10 på -13.

Franske Cyril Bouniol og danske Jeppe Huldahl leder på -14.

Runde 2

Anders Engell ser ut til å ha tatt med seg den gode formen han har vist på Ecco Tour så langt i år med til sin første Challenge Tour-turnering for sesongen i Østerrike.

Etter halvspilt turnering har han bare fire slag opp til teten.

Engell startet fredagen på delt 39. plass sammen med Joakim Mikkelsen. Da dagen var omme hadde Engell klatret til delt 27. plass, mens Mikkelsen falt utenfor cuten sammen med Eirik Tage Johansen og Elias Bertheussen.

Anders Engells andre runde var på fire under par (67), og inneholdt fem birdies, en bogey og resten par.

Kärnten Golf Open var den eneste turneringen Anders Engell klarte cuten på i fjorårets Challenge Tour, sammen med Norwegian Challenge på Losby.

For Joakim Mikkelsen ble det en bitter avslutning på turneringen, da han misset cuten med ett fattig slag, til tross for sin andre runde på rad under par. En under for dagen holdt ikke, og dermed må dramenseren pakke sakene.

To slag bak ham endte Eirik Tage Johansen på 89. plass (-1). Elias Bertheussen fikk en tung start på sin Challenge-sesong, og landet til slutt helt nede på 127. plass (+3).

Runde 1

Joakim Mikkelsen lå lenge an til å ligge helt på toppen av leaderboardet i åpningsrunden av Kärnten Golf Open i Østerrike. Til tross for en tung avslutning på runden, har han kort vei opp til teten.

Drammenseren har allerede holdt ledelsen etter åpningsrunden på Challenge Tour en gang tidligere i år, da han klinte til med banerekord i Challenge de Catalunya for en måned siden.

Torsdag klinte han til med en ny knallstart, og befant seg en stund nok en gang på toppen av leaderboardet.

Mikkelsen åpnet ukens Challenge Tour-turnering på Golfclub Schloss Finkenstein i Østerrike med solide fem under par på de første tolv hullene. Dessverre holdt det ikke hele veien inn, for med en dobbelbogey på det 16. hullet etterfulgt av bogey på det 17. falt han nedover listen.

To under par holder likevel til en 39. plass så langt, sammen med Team Norway-kollega Anders Engell.

Etter en trøblete fjorårssesong preget av ustabile resultater og sykdom, har Miklagard-golferen fått en godt start på årets sesong, med en 9.- og 16. plass på Ecco Tour. Nå er han også godt i gang på Challenge Tour, med fire birdies, to bogeys og resten par i sin første Challenge-runde for sesongen.

Engell og Mikkelsen har fe slag opp til trioen i tet, Max Orrin, Tom Murray og Pontus Widegren.

Årets første Challenge Tour-turnering er det også for Elias Bertheussen, som frem til nå har tilbragt sesongen på Asian Tour i Det fjerne østen. Torsdag måtte trønderen ta til takke med en runde på en over par, noe som holder til 97. plass så langt. Der ligger også Eirik Tage Johansen.