Kort tid etter at Sandra Gal og Caroline Masson delte sin fourballmatch mot Gerina Piller og Brittany Lang lørdag morgen, fanget TV-kameraene en opphetet diskusjon mellom USA-kaptein Juli Inkster, Europas kaptein Karin Koch og visekapteinene Wendy Ward og Annika Sörenstam.

Uten mikrofoner i nærheten kunne man ikke høre hva diskusjonen omhandlet, men det var tydelig at Inkster og Ward var irriterte på Sörenstam.

Diskusjonen viste seg å gjelde en angivelig ulovlig involvering i spillet fra Sörenstam. I følge Solheim Cup-reglementet har assisterende kapteiner kun lov til å videreformidle informasjon, ikke gi råd. Det er det kun kaptein Inkster og Koch som har lov til.

Etterpå ønsket ikke Inkster å utdype situasjonen ytterligere.

– Jeg ønsket bare å invitere dem til thanksgiving-middag, og de takket nei. Jeg var bare litt irritert over det, svarer hun The Golf Channel sarkastisk, før hun legger til:

– Vi hadde bare en liten diskusjon om hva som skjedde. Det var ingen stor greie. Vi er over det.

En lignende hendelse skjedde i Solheim Cup i Denver i 2013. Det var under en match mellom Charley Hull/ Jodi Ewart-Shadoff og Paula Creamer/Lexi Thompson, hvor Sörenstam ba en av de europeiske caddiene å gi bort en putt til Paula Creamer.

Da Creamer stod over putten, fortalte Ewart-Shadoffs caddie at hun kunne få den. Creamer reagerte på at det var caddien og ikke spilleren som ga bort putten. Det var han i sin fulle rett til, men Sörenstam hadde ikke lov til å råde ham til å gjøre det.

Sörenstam fikk en advarsel etter hendelsen, men ingen straff. Det er tvilsomt om dagens situasjon på St. Leon-Rot får ytterlige konsekvenser, til tross for Sörenstams regelbrudd for to år siden.

Øystein Tamburstuen i NGF, som er en av dommerne på St. Leon-Rot denne uken, sier til Norsk Golf at det ikke har vært noen disuksjon om situasjonen blant dommerne:

– Det har ikke vært noe på radioen vår, sier han.

 

(Norsk Golf oppdaterer saken)