I disse dager braker Pink Cup løs igjen i norske klubber.  Pink Cup har siden oppstart i 2008 samlet inn nesten 6,5 millioner kroner til kampen mot brystkreft. I fjor deltok hele 2500 spillere i Pink Cups turneringer, og satte ny rekord på 1 260 000 innsamlede kroner. Pink Cup-året avsluttes med finale på Mørk GK i september. Til forskjell fra vanlige turneringer, er det innsamlet beløp og ikke slag eller poeng som kvalifiserer til finalebillett.

Allerede nå kan det bookes plass til Sotra i finalen.

Hordaland-klubben var i fjor på innsamlingstoppen for tredje gang, med hele 134 869 kroner – hele 151 kroner per medlem. I år klarte de likevel å knuse sin egen rekord.

«Auksjonen ga 112 450 kroner, i tillegg har vi rundt 80 000 kroner i diverse gaver og bodsalg. Altså nesten 200 000 kroner! Tusen takk til alle som har bidratt! Tusen takk til medlemmer som drar auksjonen opp i uante høyder. Tusen takk til butikkene på Sartor Storsenter som har vært veldig rause! Tusen takk til øvrige bedrifter som har gitt pengegaver og andre gaver!», skriver klubben på sin hjemmeside.

Dermed har klubben samlet inn godt over 200 kroner per medlem.

Medlemmene i Sotra GK har tidligere vist en egen evne til å stille opp for brystkreftsaken. Ikke minst fordi baneeier og klubbens «mor» Olaug Evanger så sent som i 2010 gikk gjennom en vellykket brystkreftoperasjon. I tillegg har klubben flere medlemmer i samme kategori.

 

Om Pink Cup

Pink Cup er et samarbeid mellom Kreftforeningen, norske golfklubber og NGF. Inntektene fra turneringen og andre aktiviteter er øremerket brystkreftsaken. Årlig rammes cirka 2800 kvinner av brystkreft. Takket være forskningen overlever stadig flere, og to av tre kvinner som får brystkreft blir friske igjen. Videre forskning er nødvendig for å redde enda flere.