I England: Kaia Means

 

Amerikanerne Zach Johnson, Dustin Johnson, Mark O’Meara, Todd Hamilton, Brandt Snedeker og Phil Mickelson har også startet sterkt, og alle er i skrivende stund blant de første sju navnene på leaderboarden.

Zach Johnson landet midt på femte green på to slag, og senket en putt som falt mot høyre for en eagle. Han kom ned til -6 med birdie på hull 13, med gjorde bogey på neste hull.
 

Tørre, harde forhold preger første dag av The Open. Været er varmt og det er lite vind.
 

Rory McIlroy sliter. Han misset en kort parputt på det fjerde hullet og virket usikker på greenene. På hull 15 hadde han en putt som føk forbi hullet og inn i en greenside bunker. Oddsen hans hos bookmakerne sank umiddelbart fra en av favorittene til 1-270 da han lå på +6.
 

Fjorårets mester Ernie Els kom inn på +3. På det siste hullet landet han i den høye røffen på høyre side fra utslaget. Han shanket det neste slaget inn i tribunen og endte opp med bogey.
 

Skotten Lloyd Saltman had to utslag OB fra første tee og måtte skrive opp en 8. Det er flere som har det tøft. Nick Faldo, som er siste engelskmann som vant The Open i 1992, kom inn på +8.