Sjakkbrikkene er «linet» opp, og det er duket for en thrilleravslutning på The Masters. Bubba Watson tapte ledelsen på fire slag, og 15 spillere er innen fem slag fra teten.

 

Den 20 år gamle kometen Jordan Spieth har tatt PGA-touren med storm. Nå skal han gå i lederball og kjempe om å bli tidenes yngste majorvinner.

 

Samtidig har Miguel Angel Jimenez muligheten til å bli tidenes eldste majorvinner. 

 

Mens de første rundene bar preg av flere ukjente navn i toppen – i hvertfall etter Masters-målestokk – begynner det nå virkelig å dra seg til.

 

Bubba Watson deler ledelsen med Spieth på fem under par, Matt Kuchar deler tredjeplassen med Jonas Blixt som skal forsøke å å bli tidenes første skandinaviske majorvinner. Store navn som Miguel Angel Jimenez, Rickie Fowler, Lee Westwood, Jim Furyk, Thomas Bjørn, Justin Rose og Fred Couples ligger også blant topp-10.

 

– Det er ikke mye som affekterer Jordan. Det kommer til å bli veldig, veldig vanskelig å vinne i morgen, men han er kvalifisert til å klare det, sier Fred Couples om Jordan Spieths prestasjon i hans første opptreden på Augusta.

 

Spieth på sin side gleder seg til å gå i lederball med Masters-vinneren fra 2012.

 

– I morgen handler om å kontrollere spillet og følelsene mine ute på banen mot spillere som til og med har vunnet her før. De har vært i en posisjon jeg ikke har vært. Det betyr ikke nødvendigvis at de har noen fordel over meg.

 

Spieth har raskt lært seg at han ikke kan holde seg til sin naturlige aggressive spillestil på Augusta National. Han sier han aldri har siktet midt på green så mange ganger tidligere som denne uken.

 

– Greenene er så raske. Du må bare godta par her, og også akseptere at du vil få noen vanvittig raske putter. Lengdekontrollen må være veldig bra. Man må jobbe for hvert eneste par her ute, så jeg kommer nok til å miste enda litt mer hår denne uken, smilte Spieth i presseboksen etter runden.

 

– Jeg er veldig selvsikker, og er fornøyd med hvordan ting har utviklet seg. Jeg gleder meg virkelig til i morgen, konkluderer unggutten.

 

Bubba Watson tror Spieths mangel på erfaring kan være en fordel.

 

– Han er ung. Nerver er ingen «big deal» for ham, sier Watson, som legger til at alle i toppen vet at det er en grønn jakke som står på spill.

 

– Vi kommer alle til å være nervøse, for vi vet alle hva dette betyr for våre karrierer. Det kommer til å bli vanskelig for alle, ikke bare for de som ikke har vunnet turneringen tidligere.

 

Lederballen med Jordan Spieth og Bubba Watson slår ut klokken 20.40. Jonas Blixt og Matt Kuchar slår ut ti minutter tidligere. Hvis alt går etter planen, er turneringen ferdig i ett-tiden.

 

Tror du Spieth holder løpet ut? Hvem har du mest tro på søndag? Fortell oss i kommentarfeltet under!