Selv om det denne gang bare var et felt på 18 spillere i Hero World Challenge på Isleworth, var det ikke hvem som helst 21 år gamle Spieth beseiret. Feltet inkluderte verten Tiger Woods, seks majorvinnere, og 16 av verdens 30 beste spillere.

 

De ble alle utklasset.

 

Spieth rundet av en fantastisk avslutning på sesongen med en sisterunde på 6 under par. Spieth ledet med en komfortabel hvilepute på syv slag før den siste runden. Han viste imidlertid raskt at han ikke hadde planer om å kjøre på cruise control veien inn, og begynte sisterunden med tre birdies på de fire første.

 

– Jeg har aldri hatt det så gøy på golfbanen før. Dette runder av det beste golf-året jeg noensinne har hatt, sa Spieth etter seieren.

 

Spieth står nå med tre profesjonelle seiere før fylte 22 år. For å sette det i perspektiv stod Rory McIlroy med to seiere da han fylte 22. En av McIlroys seiere var riktignok en major.

 

– Det er mitt neste store mål, innrømmer Spieth, som nå klatret til 9. plass på verdensrankingen.

 

(Artikkelen fortsetter under videoen)
 

 

 

– Han spiller fantastisk golf. Det er bare å se på hans tre siste turneringer. Han har vunnet eller nesten vunnet dem alle. Han dominerte denne uken, sier Keegan Bradley, som måtte ta til takke med tredjeplass, 11 bak Spieth. Henrik Stenson endte alene på andreplass.

 

Tiger Woods spilte sin første turnering på fire måneder. Selv om hans lange slag så bedre ut enn på lenge, minnet nærspillet hans tidvis mer om det til en høyhandicaper enn en som har vunnet 14 majorer. Han endte helt sist, 26 slag bak Spieths totalscore på 26 under par.

 

– Han spiller ganske spesiell golf akkurat nå, innrømmer Woods.

 

RESULTATER