Det er vanskelig å finne svakheter i spillet til Jason Day. Monsterlengde fra tee kombinert med nærspill i verdensklasse gjør australieren til en fryd å følge på TV-skjermen. Iallfall burde det være det.

Mange blir imidlertid frustrert over hvor lang tid 29-åringen bruker på å forberede seg til hvert slag – både publikum og andre spillere.

Og han har ingen planer om å gjøre noe med det.

– Jeg bryr meg ikke om å spille noe raskere. Jeg må konsentrere meg om det som gjør med god. Dersom det betyr at jeg må rygge tilbake fem ganger, kommer jeg til å gjøre det før jeg slår slaget, sa Day i forkant av forrige ukes PGA Tour-turnering på Hawaii.

Kommentaren blir ikke tatt godt i mot av to av hans amerikanske medspillere på PGA-touren, Billy Horschel og Brandt Snedeker.

– Hvis jeg hadde spilt med Jason i helgen på en majorturnering – og dette er hva de trege spillerne ikke forstår,  er at hvis vi blir satt på klokka for sakte spill, og jeg behøver et minutt på meg, har jeg da lov til å bruke den tiden jeg trenger når Jason har valgt å spille sakte hele dagen? Det er et problem for meg. Det gjør at vi ikke konkurrerer på like vilkår, og det er ikke respektfullt overfor andre tourspillere, sier Snedeker.

Billy Horschel er helt enig:

– «Sneds» har et godt poeng! Trege spillere påvirker medspillerne i gruppen. Ikke riktig etter min mening. Jeg har selv hatt problemer med hvordan jeg har opptrådt tidligere, og det har påvirket mine medspillere. Jeg er takknemlig for at en veteran gjorde meg oppmerksom på det, og jeg har forsøkt ikke å la mine handlinger påvirke de andre spillerne siden. Vi må alle ha respekt for de andre spllerne, skriver Horschel på Twitter.

Les også: 30 tips for å unngå sakte spill