Spilles uten publikum

Da er det bekreftet. Masters går av stabelen 12. - 15. november, men skal for første gang i historien spilles uten tilskuere tilstede. Det bekreftet  Augsta National Golf Club tre måneder før turneringen tar til.

Publisert

Azaleaer i full blomst, frodige trær og titusenvis av tilskuere. Det er det som pleier å fylle tv-skjermene våre når kjenningsmelodien til Masters snurres i gang i starten av april. 

I år blir det annerledes. Blomster i alskens farger erstattes av høstløv. Og jubelbrølene rundt greenene erstattes av stillhet. 

For nå er det avgjort: Masters skal gjennomføres i 2020, men det blir uten tilskuere til stede. 

Ventet med beslutningen

Augusta National var raske med å utsette turneringen da pandemien bredte seg i slutten av mars. Men siden den gang har arrangøren vært taus rundt hva som faktisk kommer til å skje. 

– Helsen og tryggheten til alle som er involvert i Masters har hele tiden vært det viktigste for oss. Etter å ha konsultert med helsemyndigheter og eksperter har vi kommet fram til at risikoen ved å invitere publikum og gjester til anlegget vårt, er for alvorlig, sier styreformann Fred Ridley torsdag. 

Omlag 50.000 mennesker er inne hver dag og følger verdens beste spillere på den spektakulære banen.

Tiger Woods er regjerende mester og skal forsvare sin grønne jakke i november. Per august 2020 er også Viktor Hovland kvalifisert for turneringen, der han ble beste amatør i 2019. 

Powered by Labrador CMS