Det var ingen enkel oppgave Suzann Pettersen hadde foran seg søndag, da hun skulle starte avslutningsrunden av Sunrise LPGA Taiwan Championship to slag bak det heteste navnet i golf om dagen, Inbee Park.

Men Tutta innfridde, akkurat slik hun gjorde forrige uke.

En avslutningsrunde på tre under par var nok til å sikre en seier på tre slag på Park, som falt til to over for dagen. Kun to spillere i hele feltet leverte bedre avslutningsrunder enn Pettersen søndag.

Hun fikk en perfekt start med birdie allerede på det første hullet, samtidig som Park åpnet med par. Da sør-koreaneren gjorde bogey på det femte var det plutselig helt likt mellom de to.

Begge fulgte opp med en birdie og en bogey på de to etterfulgende hullet, og halvveis i løypa var det dødt løp. Med en ny bogey på det 11. for Tutta lå hun igjen slaget bak Park. 

Så våknet hun.

Med tre birdies og resten par på de siste syv hullene, kombinert med en bogey og resten par fra Park, spurtet Tutta inn til karrierens 10. LPGA-tittel, og hennes andre på rad på LPGA-touren.

 

– Å vinne forrige uke ga meg mer selvtillit i å vite at jeg gjør de rette tingene. Jeg har hatt mange gode venner rundt meg den siste uken. Jeg har klart å holde hodet mitt på rett sted, og nyte øyeblikket, sa Tutta til LPGA.com etter at seieren var i boks.

 

– Jeg tror ikke jeg har hatt det så bra på golfbanen som jeg har gjort de tre-fire siste ukene, så det er nok en stor del av seieren. Å spille med hjertet og instinkt, selv på det helt siste hullet. Jeg holdt meg aggressiv.

For bare en uke siden tok hun en høyst etterlengtet seier i Sør-Korea. Det var hennes første triumf på 14 måneder.

Dette er forøvrig andre gang i karrieren hun vinner to på rad. I 2007, også da under LPGA-tourens høst-turneringer i Asia, vant hun to på rad i Korea og Thailand.

Tutta kan med seieren innkassere en sjekk på 300 000 dollar, drøye 1,7 millioner kroner. Den summen tar henne opp til 8. plass på listen over mest innspilte penger i karrieren på LPGA-touren.

Hun vil samtidig gjøre nok et byks opp verdensrankingen når Rolex Rankings oppdateres mandag. I skrivende stund er hun nummer syv i verden.

 
– – – – – – –

 

Runde 3

Suzann Pettersen kan ta sin andre seier på rad og sin andre for året i Sunrise LPGA Taiwan Championship søndag.

Lørdag var nok en bunnsolid dag på jobb for Suzann Pettersen, som med seks birdies og ingen bogeys på sitt scorekort ligger på andreplass før siste runde i Taiwan. 

Tutta har virkelig funnet formen de siste ukene, og har tatt med seg den gode følelsen fra forrige ukes seier til Yani Tsengs hjemland. Hun har nå ikke gjort en eneste bogey på 42 hull!

– I dag var enda en veldig bra runde golf. Det føles veldig bra. Alle tre i ballen vår spilte bra, og det smittet over på hverandre, sa Tutta til LPGA.com etter runden.

Hun startet dagen i delt ledelse, men kunne ikke gjøre noe med kanskje det heteste navnet i internasjonal kvinnegolf om dagen, Inbee Park, som med en runde på 64 slag skaffet seg en luke på to slag.

– Det var vanskelig å spille mot Inbee, for hun chippet i fra overalt. Jeg tror hun hadde to eagler, men det var bra for det presset oss andre til å spille bedre. Inbee var fantastisk, helt feilfri i dag, fastslår Tutta.

Yani Tseng er også i toppen og lurer ytterlige to slag bak Tutta på tredjeplass. Tseng tok sin første topp 10-plassering på fem måneder da hun kapret den siste pallplassen i Sør-Korea forrige helg, og har i likhet med sin norske venninne funnet formen på tampen av sesongen.

– – – – – – 

 

Runde 2

Suzann Pettersen er virkelig i vinden om dagen. Med ny banerekord fredag kan hun ta sin andre strake LPGA-seier.

Slusene har åpnet seg for Suzann Pettersen. Etter å ha gått 14 måneder uten seier, var Tutta omsider tilbake i vinnersirkelen i forrige ukes LPGA HanaBank Championship i Korea. 

Nå har hun skaffet seg selv et ypperlig utgangspunkt for å kunne gjenta bedriften fra 2007, da hun for første og så langt eneste gang vant to LPGA-turneringer på rad.

Tutta hadde delt 7. plass som utgangspunkt for fredagens andrerunde, men har nå spilt seg opp i delt ledelse med sør-koreanske Inbee Park etter halvspilt turnering. 

– Jeg spilte virkelig solid på de første ni. Jeg ga meg selv tre gode muligheter på de tre åpningshullene, chippet i på det fjerde, og forsøkte å holde meg aggressiv ved runding. Jeg tenkte det var på tide å gire opp til det femte giret, og det er deilig når kroppen klarer å reagere på sin mentale innstilling. Jeg forsøkte å holde meg aggressiv, og siktet rett på alle pinnene, sa Tutta til lpga.com etter runden.

Oslo-jentas scorekort var prikkfritt uten en eneste bogey, og med syv birdies kunne hun signere for en 65-runde. Det var feltets beste runde, og tar henne til ti under par sammenlagt. Runden var forøvrig ny banerekord på Yang Mei-banen i Taiwan.

På spørsmål om Asia får frem det beste i henne, svarer hun:

– Det er et godt spørsmål. Jeg elsker å spille golf. Mange liker å komme til Asia, mens noen synes det bare er et slit å reise så langt. Jeg likte veldig godt å spille i Korea forrige uke, og jeg nyter også denne ukens opphold. Jeg fokuserer på å jobbe når jeg er på banen, men gi meg selv en pause og gjøre noe helt annet når jeg er utenfor banen.

«Moving day» lørdag blir i ball sammen med Park og skotske Catriona Matthew på tredjeplass. Det var forøvrig Matthew Tutta beseiret i omspill da hun vant forrige helg.

Verdensener Yani Tseng ligger også i toppen og lurer. Med åtte under par deler hun tredjeplassen med Matthew.

Suzann Pettersen har de siste ukene demonstrert sin evne til å produsere lave scorer. Når det kombineres med stabiliteten som var hennes store styrke i 2011 og 2010 er det en dødelig kombinasjon. Siden Navistar LPGA Classic 20. september har Tutta blant annet levert en runde på seks under par, to på syv under par og en på ni under par. På sine fem siste turneringsrunder er hun totalt 21 under par – det til tross for en avslutningsrunde på to over par i Sør-Korea.

– – – – – 

 

Runde 1

Suzann Pettersen fortsetter det fine spillet etter forrige helgs seier i Sør-Korea.

Etter den etterlengtede seieren i HanaBank Championship, er Suzann Pettersen denne uken allerede i gang med Sunrise LPGA Taiwan Championship.

Dette er den andre utgaven av turneringen, og Yani Tseng er regjerende mester. I likhet med Tutta markerte forrige helg en solid opptur også for verdenseneren. Med sin tredjeplass tok hun sin første topp 10-plassering siden mai.

Begge har tatt med seg formen til Taiwan denne uken. Best i gang av de to er Tseng.

Med en åpningsrunde på fem under par ligger Tseng alene på andreplass, to slag bak lederen Inbee Park som er i ferd med å levere en kanonsesong. Park har vunnet to ganger i år, og har samtidig tatt seg opp til en 5. plass på verdensrankingen.

Fire bak Park har Suzann Pettersen plassert seg på en delt 7. plass sammen med Paula Creamer, Lizette Salas og Chella Choi. Tutta noterte seg for fem birdies, to bogeys og resten par i løpet av sin 69-runde.