Etter at Nike sluttet å produsere golfkøller for noen år siden har Brooks Koepka ikke skrevet kontrakt med noen ny kølleprodusent, slik at han kan sette sammen golfbagen slik han selv måtte ønske.

Før denne sesongen signerte han imidlertid en avtale med den japanske utstyrsprodusenten Srixon. En viktig grunn til det var nye Z Star Diamond.

– Denne ballen var en viktig grunn til at jeg ønsket å bli en del av Srixon-laget. Det har vært en sømløs overgang, sier Koepka, som tidligere har spilt med Titleist Pro V1x-baller.

Z-Star Diamond skal være en hybrid av den mykere Z-Star med mye spinn og den hardere Z-Star XV, som er mer rettet mot maksimal lengde.

Z-Star Diamond består av tre lag og et tykt ytterskall. Den er utviklet spesifikt for spillere som ønsker maksimal lengde med woodene og driveren, men en myk følelse og mye spinn rundt greenene og med mellomlange og korte jernkøller. 

Ytterskallet har fått et såkalt «SpinSkin»-belegg, som skal bidra til ekstra friksjon i balltreffet ved at ballen «biter» tak i rillene slagflaten på wedgen.

Ballene har også fått et nytt dimple-mønster, som ifølge Srixon fører til mindre luftmotstand og mer stabil ballbane i vindfulle forhold.

Srixon Z-Star Diamond er skreddersydd for spillere med høyere svinghastigheter, og etter det Norsk Golf kjenner til, er det en fordel å ha minst 90 mph i svinghastighet med driveren for å utnytte egenskapene til den nye ballen til det fulle.

Z-Star DIamond lanseres 11. mars. Veiledende pris er 549 kroner per dusin.