Amerikaneren Kyle Stanley gikk i føringen av Honda Classic i Florida lørdag med en runde på 66 slag, fire under par. Han ligger med det ett slag foran Rory Sabbatini som tangerte banerekorden på PGA National Championship Course på Palm Beach Gardens med en 64-runde.

Den sterke vinden fra torsdagens runde fortsetter å lage problemer for spillerne som sliter med å notere de helt lave scorene. Av feltets 129 spillere var det kun 20 spillere som maktet å levere runder under banens par lørdag.

Cuten endte på seks over par, den høyeste på touren så langt i år. Gjennomsnittscoren var på 72,3 slag, sammenlignet med 73,9 slag fra førsterunden da vinden var enda kraftigere.

Det var først og fremst tidlig på dagen det blåste som verst. Med en sen starttid fikk Stanley med spille i relativt rolige vindforhold. Det var han godt fornøyd med.

– Det var mye tøffere der ute i går morges enn det var i ettermiddag. På torsdag kunne man nesten ikke høre noenting, vinden høres ut som et godstog. I dag kunne man hvertfall høre folk prate, sa han til pgatour.com etter runden. 

Muligheten tok han godt vare på, og med seks birdies og to bogeys ligger han godt plassert til å kunne ta sin første seier på PGA-touren. 23-åringen ble profesjonell etter U.S. Open i 2009, og står foreløpig uten noen seire som profesjonell. Hans beste plassering på PGA-touren er forrige ukes 13. plass i Mayakoba Golf Classic. Nå føler han at han nærmer seg det store målet : å ta sin første seier som proff.

– Jeg føler jeg har spilt bra hele sesongen, men har ikke klart å notere fire gode runder på rad i samme turnering. Men jeg spiller stadig bedre, jeg nærmer meg.

Det er mange rutinerte spillere som jager Stanley. Sabbatini på andreplass står med fem seire på PGA-touren. Charl Schwartzel på tredje har vunnet seks ganger på Europa-touren. Stjernespillere som Stuart Appleby og Matt Kuchar følger hakk i hel.

Lee Westwood, som ble dyttet ned fra verdensenertronen av Martin Kaymer på mandag ligger fem slag bak. Engelskmannen lå en stund kun ett slag bak Stanley, men med tre over par på de seks siste hullene måtte han ta til takke med en åttendeplass før helgens avsluttende runder.

Leaderboard finner du her