Første gruppe går ut 6.45 lokal tid, 12.45 norsk tid. Viasat Golf sender fra kl.19.00 til 01.00 torsdag og fredag, lørdag og søndag til 01.30.

 

Moroa på første tee starter 13.07 med en av outsiderne – Matt Every. Castro og Jones er også spillere som kan blande seg inn i tetstriden men trolig faller av på slutten. Blant stjernene er det umulig å plukke en favorittgruppe.

 

Poulter og Jimenez har med seg den thailandske fallskjermjegeren Jaidee og bør by på mye underholdning.

 

McDowell i gruppe med McIlroy er litt for forutsigbart men publikumsvennlig sammen med plettfrie Simpson.

 

Joost Luiten er en europeisk utfordrer som ikke skal undervurderes. Uredd og i form. Slapper kanskje av med Blixt som er en kul type.

 

Den australske trioen Baddeley, Goss og Price får ha oss unnskyldt. Fra 14.13 er det ikke så veldig interessant på hull 1.

 

Tee 1

13.07 : Matt Every; Roberto Castro; Matt Jones
13.18 : Sergio Garcia; Jason Day; Brandt Snedeker
13.29 : Henrik Stenson; Matt Kuchar; Lee Westwood
13.40 : Webb Simpson; Rory McIlroy; Graeme McDowell
13.51 : Ian Poulter; Miguel Angel Jimenez; Thongchai Jaidee
14.02 : Nick Watney; Jonas Blixt; Joost Luiten
14.13 : Billy Horschel; Billy Hurley III; Robert Allenby

 

Hull 1 er et kort par 4 der spillerne må motstå fristelsen og heller slå ut jern.

 

På hull 10 startes det samtidig, men også her er 13.07 tidspunktet da det virkelig begynner å skje noe. Erik Compton, mulig fremtidig OL-utøver for Norge, spiller sammen med Pablo ‘Speedy Gonzales’ Larrazabal. En gruppe å følge med for oss nordmenn, både på grunn av Compton og Larrazabals enorme utstråling.

Patrick Reed bør la køllene snakke for seg denne uken. Har kanskje fått slappet av litt etter far for kort tid siden. Et barn som han omtalte som et av de topp 5 vakreste i verden.

 

Weekley, Points og Gallacher er en artig gruppe. Skotsk ro mot sørstatskamuflasje. Gallacher er kapabel til å ende i topp 10 på Pinehurst.

 

Zach Johnson er en glimrende golfer og Toms har en utrolig karriere bak seg. Men de må stille seg i skyggen av kongen fra Argentina. Har Cabrera det fremdeles? Han hadde en periode der han kom til majorturneringene og så ut til å kunne vinne hver gang. Nå blir det noen turneringer på PGA Latino og det ser ut til å ha gått nedover. Men show blir det sikkert fremdeles.

 

Rose og Mickelson er fine lærere for Fitzpatrick. Phil har hatt trøbbel med både formen og etterforskning. Det hadde vært passende med en stor uke som ender med Mickelsonøyeblikk med kone og barn på hull 18 på søndag.

Tee 10

13.07 : Erik Compton; Pablo Larrazabal; Scott Langley
13.18 : Patrick Reed; Ryan Moore; TBD
13.29 : Boo Weekley; D.A. Points; Stephen Gallacher
13.40 : Zach Johnson; Angel Cabrera; David Toms
13.51 : Justin Rose; (a) Matthew Fitzpatrick; Phil Mickelson
14.02 : Chris Kirk; Russell Henley; Brendon Todd
14.13 : Jordan Spieth; Hideki Matsuyama; Rickie Fowler

 

Hull 10 er par 5 på 564 meter. Et tøft hull som flere av spillerne har sagt de skal spille konservativt.

 

Ettermiddag

Bubba, Scott og Schwartzel kunne alle stilt i grønn blazer fra Augusta. Sør-afrikaneren vinner nok ikke denne gang, men Scott og Bubba skal man ikke vedde mot.

Dufner og Bradley er artig å følge på Twitter. Begge elsker sport og å vennskapelig mobbing. Kaymer vil sikkert være med på leken. Ikke på Twitter, men når det skal gjøres opp om tittelen.

 

Joakim Mikkelsen blir alltid litt småsur hvis noen sier at Baylorkompis Jimmy Walker er kjedelig. Man er ikke kjedelig når man vinner turneringer på bestilling. Det har gått stillere for seg utover året, men vi tar med Walker på den etter hvert lange listen over mulige vinnere.

 

Tee 1

18.52 : John Senden; Nicolas Colsaerts; Brooks Koepka
19.03 : Dustin Johnson; Jimmy Walker; Victor Dubuisson
19.25 : Bubba Watson; Adam Scott; Charl Schwartzel
19.36 : Ernie Els; Darren Clarke; Louis Oosthuizen
19.47 : Jason Dufner; Keegan Bradley; Martin Kaymer
19.58 : Hunter Mahan; Francesco Molinari; Jamie Donaldson
20.09 : Bo Van Pelt; Gonzalo Fernandez-Castano; Seung-Yul Noh

 

Dette må kalles den anonyme siden av feltet. Donald er populær men mangler form og utstråling. Woodland kan få til noe. De Jonge er birdiekongen på PGA Tour. Men mest av alt handler det om rutine og jevnt spill hos denne gjengen. Furyk, Stricker og Haas er selve bildet på stødig spill. Vi må ta med to outsidere som nevnes oftere når vi nærmer oss første slag på Pinehurst. Ryan Palmer og Harris English kan snike seg med og være det navnet som plutselig er inne på førstesiden uten at noen så hva som skjedde.

 

Tee 10

19.03: Jim Furyk; Steve Stricker; Bill Haas
19.14 : Brendon De Jonge; Kevin Stadler; Shane Lowry
19.25 : Luke Donald; Harris English; Paul Casey
19.36 : J.B. Holmes; Gary Woodland; Graham DeLaet
19.47 : Retief Goosen; Geoff Ogilvy; Lucas Glover
20.09 : Ryan Palmer; Rod Pampling; Kevin Streelman