Etter å ha endt på henholdsvis 91. – og 85.-plass på årets poengliste på Ladies European Tour var Stavnar og Bing Paulsen allerede sikret en kategori på Ladies European Tour 2022, og spilte dermed i Q-school-finalen i Spania i et forsøk på å forbedre kategoriene sine.

Det klarte de begge.

Med sluttscorer på fire og syv over par i guffent ruskevær mot et sterkt startfelt på Real Golf La Manga Club endte Stavnar og Bing Paulsen på 29.- og 39.-plass, noen slag bak topp-20-plasseringen som ville gitt full kategori på touren i 2022, men med deres nye «kategori 15» vil de uansett få spilt stort sett det som er av turneringer – litt avhengig av størrelsen på startfeltet og hvilke spillere som velger å delta.

Stavnar vil trolig få spilt rundt 25 turneringer neste år, mens Bing Paulsen sannsynligvis vil få spilt rundt 20.

– Virkelig fint å avslutte sesongen med 29.-plass i Q-school. Dette gir med en veldig god kategori på LET neste år. 2021 har vært et bra år for golfen min, og jeg kan ikke vente med å se hva 2022 bringer, skriver Madelene Stavnar på sin Instagram-konto.

For fem år siden ble Stavnar tidenes yngste norske europatourspiller da hun kom seg gjennom q-school-nåløyet i en alder av bare 16 år. Etter noen tunge sesonger har hun de siste par sesongene gradvis begynt å finne tilbake til godspillet igjen.

Bing Paulsen var på sin side et relativt ubeskrevet blad i norsk toppgolf frem til hun kvalifiserte seg til europatouren i fjor. Der sikret hun tre topp-15-plasseringer i den korona-amputerte debutsesongen, men i årets sesong ble en 18.-plass hennes beste resultat.

I tillegg til Stavnar og Bing Paulsen er Marianne Skarpnord og Karoline Lund fra før av klar for Ladies European Tour 2022.

Michelle Forsland, Dorthea Forbrigd og Tina Mazarino prøvde seg også i q-school-finalen. Det endte med henholdsvis 62.-plass, misset cut og misset cut for trioen, som dermed må nøye seg med LET Access Series neste år. Forsland får imidlertid også spilt noen få europatour-turneringer.

Resultater