Sterk avslutning fra Daffinrud

Med -2 på avslutningsrunden endte Tonje Daffinrud på 10.plass i NCAA Championship.

Runde 4

Det ble spilt noen veldig gode runder av jentene i dag, men Tonje Daffinrud viste at hun hører med i toppen. Etter to svake dager viste hun seg igjen fram fra sin beste side. -2 sendte henne opp seks plasser til 10.plass. En meget god plassering i et sterkt felt. Sammen med Hayley Davis fra Baylor ble Daffinrud beste spiller som ikke var del av et lag.

Tonjes runde forøløp uten det store dramaet. Bogeyrushet fra tredje- og fjerderunden ble redusert til to enslige. Når hun i tillegg får fire birdies blir resultatet bra.

Turneringen ble vunnet av Doris Chen fra Southern California på -6. Bare fem av jentene gikk under par totalt.

Runde 3

Tønsberg-jenta falt torsdag fra 8. til 16. plass, etter hennes andre strake runde på fire over par. Dermed ligger hun nå fem over par sammenlagt, åtte slag bak lederne Celine Boutier og Doris Chen. For andre dag på rad, var det putteren som var problemet for Daffinrud:

– Jeg slet på greenene igjen i dag. Siste dag på college i morgen, får avslutte sterkt!, skriver hun på sin Twitter-profil.

Daffinrud gjorde fem bogeys og kun en birdie på tredjerunden. Selv om seieren nå virker utenfor rekkevidde, har hun likevel muligheter for en topplassering med en god avslutningsrunde fredag. Hun har fem slag opp til en plass på pallen, og tre slag opp til de tre spillerne som deler 8. plassen.

Dette er Daffinruds siste turnering som collegespiller. Hun står før ukens turnering med fem topp 5-plasseringer og en seier siden januar. Hun er kun den andre kvinnelige spilleren i Denvers skolelags historie som representerer skolen i NCAA Championship som individuell utøver.

Runde 2

Det ble en tyngre dag på jobb for Tonje Daffinrud i andre runde av NCAA Nationals-finalen. Tønsberg-jenta ligger nå seks slag bak teten etter halvspilt turnering.

Daffinrud fikk en tung start på runden med tre bogeys på sine fire første hull for dagen. Heldigvis klarte hun å stoppe den verste lekkasjen, og gikk de resterende hullene på en over par.

Med 74 slag på scorekortet falt hun dermed fra ledelse til delt 8. plass, en over par sammenlagt og seks bak den nye lederen Alexandra Kaui. Kaui har skaffet seg en luke på tre slag til resten av feltet, takket være en andrerunde på fem under par.

Daffinrud er eneste norske spiller med i turneringen.

Runde 1

Denne uken er USAs beste collegespillere samlet på Tulsa Country Club for årets siste turnering, NCAA Championship. Tonje Daffinrud har gått rett opp i delt ledelse!

Takket være 12. plassen i NCAA West Regional for to uker siden, står Tonje Daffinrud på startstreken i NCAA Nationals-finalen for første gang i hennes fire år på college.

Daffinrud beskrev bragden som «hennes store mål de fire siste årene». Nå er hun godt i gang med en enda større bragd.

Tønsberg-jenta har fått en knallstart på turneringen med en åpningsrunde på tre under par – og det i tøffe vindforhold. Det gir henne delt ledelse så langt sammen med Southern Californias Doris Chen, og Stanfords Lauren Kim.

– Jeg er veldig fornøyd med åpningsrunden på NCAA Nationals. Jeg klarte å gå 67 i vind opptil 17 ms, og klarte å holde meg tålmodig hele veien og fokusere på ett slag av gangen. Jeg har et godt utgangspunkt, men det er tre dager og mye arbeid som gjenstår!, skriver hun på sin Facebook-profil.

Til tross for den kraftige vinden, tapte hun slag kun på det 11. hullet, der det ble en dobbelbogey. Med fire birdies i tillegg har hun fått akkurat den starten hun ønsket seg.