Det skriver Telemarksavisa. I underkant av 200 golfere stilte opp på stiftelsesmøtet, der det ble enstemmig vedtatt å stifte den nye klubben. Navnet Skien og Omegn Golfklubb ble også foreslått, men nedstemt.

 

– Det var et voldsomt positivt møte. Jeg er imponert over at såpass mange stilte, og alle virket entusiastiske. Ting ser veldig bra ut, sier den nyopprettede klubbens styreleder Rolf Erling Andersen til Telemarksavisa. Andersen var forøvrig ordfører i Skien fra 1997 til 2005.

 

Avisen skriver at klubben regner med et budsjett på omlag fire millioner, og trenger et sted mellom 400 og 500 medlemmer for å klare det. De har samtidig uttrykt et ønske om at så mange som mulig betaler et forskudd på 2000 kroner på årskontingenten for 2014.

 

Varden anslår at klubben i løpet av kort tid vil ha rundt 250 000 kroner på bok, og skriver videre at tonen på møtet var at klubben ikke skal belage seg på kassakreditt, og vil i den grad det lar seg gjøre ikke låne penger.

 

Neste ledd i prosessen blir å sende søknad til idrettsforbundet og golfforbundet.

 

– Jeg regner med at det skal gå fint. Vi hadde også en representant fra idrettskretsen her. I tillegg til søknadene, skal jeg i dialog med grunneierne, banken og bobestyrer. Det starter jeg med allerede torsdag, forteller Andersen til Telemarksavisa.

 

Generalsekretær i NGF, har tidligere uttrykt et ønske om fortsatt golfaktivitet i Skien.

 

– Det er veldig trist at vi aldri fikk muligheten til å bygge opp noe sammen, og jeg håper det fortsatt er liv laga for fortsatt golf i Skien i årene fremover, sa Hanssen til Norsk Golf da det ble klart at klubben skulle begjæres konkurs, og samtidig mistet statusen som et av forbundets seks regionale kompetansesentra.

 

 

Les også: Forbundet leter etter RKS-erstatter 

 

 

 


 

 

Fra tirsdag:

 

Grenland Golfklubb ble begjært konkurs tidligere denne måneden, og mistet samtidig status som regionalt kompetansesenter. Torsdag kveld stiftes ny golfklubb.

Det melder Telemarksavisa i torsdagens papirutgave.

 

For å stifte ny golfklubb kreves mellom fire og fem millioner kroner i frisk kapital.

 

– Vi vil stifte en ny klubb. Etter konkursen var det mange som hang med hodet, og nå prøver vi å ta et nytt initiativ. Vi er en ressursgruppe på 10-15 personer som har jobbet for dette, forteller Rolf Erling Andersen til Telemarksavisa. Han er engasjert som privatperson og golfentusiast.

 

Les også: Forbundet leter etter RKS-erstatter

 

Før konkursen hadde Grenland Golfklubb 750 medlemmer, som betalte årsavgift på 5000 kroner hver seg.

 

– Om alle blir med videre skulle vi ha et godt grunnlag for å drifte videre på et praktfullt golfanlegg på Jønnevald. Vi har i budsjettet vært forsiktige optimister og lagt inn cirka 500 medlemmer. Alle medlemmer utover dette vil gi økonomisk handlefrihet til å gjøre banen optimal, samtidig som greenene blir proffe, sier Andersen.

 

Han sier hovedutfordringen nå blir å drifte golfanlegget frem til en ny klubb er klar.

 

Les også: Tung sesong i Telemark