– Akkurat nå er jeg ekstremt fornøyd. Det er herlig å kunne planlegge programmet sitt, og vite hvor jeg skal spille noen uker i forveien, sa Spieth til pgatour.com etter å ha delt 7. plassen i helgens Tampa Bay Championship.

 

Den kom en uke etter en imponerende andreplass i Puerto Rico Open. Siste ukers prestasjoner sikrer unggutten midlertidig medlemskap på PGA-touren ut sesongen.

 

Da Spieth ankom forrige ukes turnering i Florida, trengte han å spille inn 101 295 dollar for å tangere 150. plassen på fjorårets pengeliste, og dermed sikre kortet ut sesongen. Det klarte han komfortabelt, med 47 000 dollars margin.

 

Spieth er den eneste golferen bortsett fra Tiger Woods som har vunnet U.S. Junior Amateur flere ganger. Amerikaneren studerte ved University of Texas, hvor han flere ganger konkurrerte mot Joakim Mikkelsen. Mikkelsen slo forøvrig Spieth da han vant en av sine siste turneringer som collegespillere, Big 12 Championship i april i fjor.

 

Ekstra deilig var det å slå Jordan Spieth fra University of Texas, som er nummer 1 på college og en av verdens beste amatører. Jeg har sett frem til muligheten til å spille mot han og andre store navn i denne turneringen, og nå har jeg for alvor bevist at jeg kan slå selv de aller beste her borte, skrev Mikkelsen her på norskgolf.no etter å ha vunnet turneringen.