Europatouren har fått nytt navn, men tradisjonen tro starter sesongen med tre turneringer på rad i Sør-Afrika de neste uke.

Espen Kofstad (Oslo GK) blir Norges eneste faste representant på touren i år, men har norsk selskap i sesongstarten av sin klubbkompis Kristoffer Reitan, som i utgangspunktet skal spille på Challenge Tour denne sesongen (nivået under DP World Tour), men som også har en begrenset europatour-kategori og får spilt noen av de minste turneringene.

Etter første runde ligger Kofstad på en delt 29.-plass, én under par, fem slag bak lederne. 34-åringen gjorde fire birdier og to bogeyer før spillet ble avblåst etter 15 hull torsdag, og da han kom tilbake på Randpark GC fredag morgen fullførte han runden med en bogey og to par.

(Les også: Portrett av Espen Kofstad: Blanke ark)

I fjor høst bestemte Kofstad seg for å endre svingen helt i et forsøk på fart på karrieren igjen. Det har han klart så til de grader, og i høst tok han sin første Challenge Tour-seier på fem år og sikret europatour-kortet.

Tre slag bak ham deler Kristoffer Reitan 83.-plassen i Johannesburg med en åpningsrunde på to over par – ett slag utenfor den foreløpige cutstreken.

Reitan gjorde fire birdier, men også to bogeyer og to ødeleggende dobbelbogeyer. 23-åringen hadde ikke den helt store 2021-sesongen, der han delte tiden sin mellom Challenge- og europatouren. På hans elleve europatour-turneringer misset han cuten ni ganger, mens hans syv Challenge Tour-turneringer resulterte i fire missede cuter og 35.-plass som bestenotering.

Leaderboard