I årets Golfskolen i Norsk Golf og på norskgolf.no kan du laste ned NXT LVL-scorekort for å teste deg selv og måle ditt nivå. Nå skal også klubbene få muligheten til å knytte seg til Golfskolens opplegg. Losby GK har gått i bresjen.

 

Nylig ble driving range og nærspillsområde oppgradert med oppmerking etter NXT LVL-standard. Ved de ulike områdene på treningsfeltet har klubben printet ut og laminert Golfskolens NXT LVL-scorekort. Slik kan de som trener se hva som er forventet at de skal prestere på sitt nivå i de ulike delene av spillet.

 

(NB! Her kan du laste ned Golfskolens NXT LVL-scorekort!)

 

Losby er i gang med gruppetreninger, og responsen har vært overveldende.

 

– Jeg har aldri sett så mange mennesker bruke treningsfeltet på denne tiden av året, det er helt utrolig. Det krevde ikke ekstremt mye arbeid heller. Bare oppsettet av NXT LVL-ringer på nærspillsområdet tok en snau halvtime, forklarer pro ved Losby, Mark Davies til Norsk Golf.

 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

 

GRUPPETRENING: David Lloyd instruerer en av mange fullbookede gruppetreninger denne våren. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

 

 

Losbys headpro, David Lloyd er godt fornøyd med hvordan medlemmene har respondert til NXT LVL-treningen.

 

– Vi har i dag 120 medlemmer i trening. Alle har fått tildelt NXT LVL-kortene. Vi forteller de at kortene viser hvor de må bli bedre, og de tilfører noen ekstra elementer til treningen. Det gir spillerne mer inspirerende trening med mer press, og de blir mer oppmerksomme på sine styrker og svakheter, sier han.

 

Responsen har vært overveldende så langt. I skrivende stund har klubben arrangert 13 NXT LVL-gruppetreninger. 11 av dem har vært fullbookede. Klubben tilbyr gruppetreninger for alle nivåer, der alt fra scratch-golfere til 54-handicapere har deltatt. De har også begynt å selge gruppetreninger til firmaer.

 

–Dette viser at man trenger flere treningstilbud, og hvor mye det kan hjelpe å oppgradere anlegget for å få folk til å trene. Den eneste gruppetreningen mange klubber tilbyr er veien til golf-kursene. Stadig flere kommer hit nå bare for å trene.

 

Nå skal det tilrettelegges for at alle norske klubber skal kunne knytte seg til NXT LVL og Golfskolen. Trenerutviklingsansvarlig i NGF, Anders Thelberg peker på at det ikke behøver å være verken tidkrevende eller dyrt å få merket opp sitt treningsfelt etter NXT LVL.

 

Hør etter i resepsjonen eller proshopen om din klubb tilbyr NXT LVL-kortene. Alternativt kan du printe de ut på egenhånd her.

 

Optimalt har din klubb printet ut og laminert de ulike NXT LVL-scorekortene, slik at du enkelt kan se hva som kreves av deg. Klubber som ønsker å knytte seg til Golfskolen bes ta kontakt med NGF på post@golfforbundet.no