Danmarks profesjonelle golftour har nettopp publisert kalenderen for 2013. I år er det en rekordstor pott på fem millioner danske kroner som skal fordeles på Backtee Race to Himmerland. Ecco Tours 11. sesong blir den største og mest pengesterke noensinne. Fem millioner kroner utgjør 1,5 millioner mer enn i 2012.

 

Kalenderes byr på flere nyheter og overraskelser, både i form av en rekke nye baner, turenringer og turneringsformer. En av overraskelsene vil være at kalenderen i 2013 ikke tilbyr en dansk Challenge-tour, heter det i en pressemelding fra touren.

 

– Å lage Challenge Tour på et nivå som vårt krever veldig mange ressurser, og da har det lenge vært et felles ønske for oss og Ecco å kunne tilby en kalender fra mars til oktober uten lange pauser i april og juli. Dermed har vi i år besluttet å erstatte Challenge Touren med turneringer i Finland og Tyskland, samtidig som vi har bygget ut den danske delen av kalenderen, sier toursjef Flemming Astrup.

 

Tourens hovedsponsor Ecco er tilfredse med avgjørelsen.

 

– Ecco har 50-årsjubileum i 2013, og det er en god anledning til nytenking. Eccos visjon har alltid vært at Ecco Tour skal være en utviklingstour. Så utvidelsen med turneringer i Tyskland og Finaland og vår jubileumsturnering i august faller 100 prosent i tråd med visjonen, sier Sponsor- og Marketing Manager for Ecco Golf, Jesper Thuen.

 

I tradisjon tro går startskuddet på La Manga i mars med Ecco Tour Winter Series, som byr på to turneringer – Mediter Real Estate Masters og Ecco Spanish Open – med en samlet premiesum på 600 000 danske kroner.

 

En av de markante nyskapelsene på 2013-kalenderen er Mercedes-Benz Matchplay. For første gang kommer matchspill på programmet på Stensballegaard i uke 26. En annen nyhet på årets kalender er at Ecco Tour i juli skal til Finland for første gang. Finnish Masters får en premiesum på 450 000 kroner.

 

Uken etter er det klart for den tredje utgaven av Mørk Masters i Østfold, hvor Kenneth Svanum skal forsøke å forsvare årets seier. Etter turneringen i Norge er det klar for den siste av årets store nyheter.

 

Ecco Tournament of Champions er tittelen på Eccos 50års jubileumsturnering, og blir høydepunktet på turneringskalenderen i 2013. Her skal samtlige vinnere fra de skandinaviske tourene i 2011, 2012- og 2013, sammen med de ledende spillerne på Backtee Race to Himmerland og Nordic Golf League Ranking inviteres til å delta i kampen om 50 000 euro over 72 hull uten cut.

 

Ecco Tours årlige Challenge Tour-turnering har de siste årene trukket en rekke norske spillere til feltet. Dermed blir det en færre turnering for nordmennene å jage en kategori på en av de store europeiske tourene neste år.

 

Anders Kristiansen, Christian Aronsen, Peter Kaensche, Elias Bertheussen, Knut Børsheim, Espen Kofstad, Jan-Are Larsen, Marius Thorp og Eirik Tage Johansen er blant de norske spillerne som har stått på startstreken i turneringen de siste årene.

 

Se hele kalenderen her