Superavslutning i Marokko!

Ingen gikk lavere enn Marianne Skarpnord på søndag.

Av Erik Pettersen:

Marianne Skarpnord storspilte på sisterunden Lalla Meryem Cup. Søndagens runde ble unnagjort på bare 66 slag, noe som sikret henne en delt 6. plass i turneringen. Ingen i feltet gikk lavere enn Skarpnord på søndag, som endte på 6 under par totalt.

– Spilte ganske stabilt i dag. Førnøyd med hvordan jeg slår ballen. Et par halv slappe driver som må strammes opp litt, skriver Skarpnord i en SMS til Norsk Golf.

27-åringen hadde en vanvittig god start på dagen. Etter 12 hull hadde hun rukket å senke 6 birdies. Dessverre fikk hun en bogey på det siste hullet etter en treputt. Uten den hadde hun hatt 6. plassen alene.
– Surt, medgir Skarpnord, som understreker at hun alt i alt er fornøyd med plasseringen.

Det var lite å gjøre med vinneren denne uken. Ariya Jutanugarn fra Thailand vant på -14, med tre slags margin til gårsdagens leder Charley Hull og amerikanske Beth Allen.

Runde 3

Marianne Skarpnord avanserte på leaderboardet etter en sterk 70-runde under Lalla Meryem Cup i Agadir på lørdag. Hun er nå én under par totalt.

Runden startet ikke helt som hun hadde håpet med en lei dobbeltbogey på det andre hullet, men Skarpnord kom tilbake med fem birdies og bare to bogeys på resten av runden.

Dermed klatrer hun 7 plasser og ligger på delt 11. med kun én runde igjen i den marokkanske feriebyen.

Mulighetene for en norsktopplassering er gode denne uken, men mye må klaffe for at Skarpnord skal vinne. Engelske Charley Hull leder turneringen på -11, ti slag foran Skarpnord.

Cecilie Lundgreen misset cuten på fredag med syv slags margin, etter runder på 77 og 76 slag.

Runde 2

Med 76 slag på fredagens scorekort falt Skarpnord fra førsteplass og ned til delt 18. plass på leaderboardet i Lalla Meryem Cup.

Sarpingen fikk det ikke til å stemme, og fem bogeys og en dobbelbogey ødela scoren. Hun ligger nå på par sammenlagt, og er plutselig seks slag bak lederen Ariya Jutanugarn før «moving day» lørdag.

Cecilie Lundgreen misset cuten med syv slags margin, etter runder på 77 og 76 slag.

Runde 1

Marianne Skarpnord kjemper om seier i Lalla Meryem Cup for andre året på rad.

Det er tydelig at Marianne Skarpnord stortrives i Marokko. Fjorårets andreplass i Lalla Meryem Cup står fortsatt som hennes beste Ladies European Tour-plassering etter skadecomebacket i 2011. Torsdag klatret hun til topps igjen.

Med en åpningsrunde på fem under par i sterk vind leder hun med ett slag på sør-afrikaneren Melissa Eaton. Skarpnord åpnet med solide seks birdies, samt en enslig bogey på tampen av runden.

– Det blåste så mye i dag. Jeg følte at scoren var ganske bra. Jeg spilte bra og putteren fungerte helt til jeg var på det 15. Der treputtet jeg, men bortsett fra det spilte jeg bra, sa Skarpnord til ladieseuropeantour.com etter runden.

Skulle hun vinne denne uken vil det i så fall være hennes tredje tittel på Europas høyeste nivå. I 2009 vant hun to ganger. Forhåpentligvis kan sølvmedaljen sammen med Suzann Pettersen i lag-VM for et par uker siden inspirere til ny sukess denne uken.

En annen sarping, Cecilie Lundgreen er også i aksjon i Marokko. Hun slet imidlertid i åpningen, og måtte ta til takke med en runde på seks over par (77). Det holder bare til en 102. plass så langt, tre slag bak cutstreken.