Først avgjorde Suzann Pettersen Solheim cup. Så varslet hun at hun legger golfkøllene på hylla.

– Dette er det ultimate. Jeg er så glad at jeg ikke visste at den var avgjørende. Det er en god slutt på en stor karriere. Jeg tror dette er en fantastisk avslutning på min karriere. Jeg kunne ikke spurt om mer enn dette, for fire måneder siden trodde jeg aldri jeg skulle være her. This is it, sier Tutta til Golf Channels nyhetsprogram Golf Central.

– Fra og med i morgen har jeg ingen planer.

OL var planen

Hun har tidligere sagt at planen var å spille til etter OL i Tokyo i 2020, men nå tyder alt på at hun har fremskyndet beslutningen.

– Det er andre ting man har lyst til å drive med her i livet. Når Tokyo kommer, nærmer jeg meg 40 år. Etter 20 år i en bag tror jeg at jeg har fått min dose, sa Tutta til NRK i august

Først satte Tutta den avgjørende putten. Så løftet hun troféet. Så la hun køllene på hylla – tror hun. (Foto: Getty Images)

Kometkarriere

Etter en komet-karriere som amatør, som blant annet inkluderte fem norgesmester-titler på rad fra hun var 15 år gammel, ble Tutta profesjonell i september 2000.

Siden den gang har hun tatt hele 22 profesjonelle seiere, inkludert to majortriumfer. 

Suzann Pettersen feirer Solheim Cup-triumfen med medspillerne. (Foto: Getty Images)

Minst like imponerende som antallet seiere hun har, er hvor lenge hun har holdt ut i toppen. Fra 2007 til 2015 tilbragte hun til sammen 436 uker på rad i topp-10 på verdensrankingen – en av tidenes prestasjoner i norsk idrett. Hun har imidlertid aldri vært rangert som nummer én i verden, men vært nummer to bak både Annika Sörenstam, Lorena Ochoa og Inbee Park.

BILDESPESIAL: Tuttas fantastiske karriere i bilder