Miklagard-golferen startet fredagens tredje og avsluttende runde på en delt 28. plass, men falt fire plasser etter en sisterunde på tre over par (76).

 

Hans runde inneholdt tre birdies, men ble ødelagt av to bogeys og to dobbelbogeys.

 

Dermed endte han fire over par sammenlagt, tolv slag bak vinneren Lucas Bjerregaard (Danmark) som beseiret Tapio Pulkkanen (Finland) i omspill. Bjerregaard chippet i for eagle på det 18. for å tvinge finnen ut i omspill, og vant med birdie på det første omspillshullet.

 

Neste ECCO Tour-turnering spilles 10. april i Fleesensee i Tyskland. Da går startskuddet for Sydbank Masters.

 

 


 

Runde 2

 

Det var lite å juble for for de norske spillerne torsdag, da Christian Aronsen var den eneste som klarte cuten i ECCO Spanish Open på La Manga.

 

Torsdagens andrerunde i Spania ble av det forglemmelige slaget for unggutten Andreas Halvorsen. Larviksgolferen startet dagen i delt ledelse sammen med Europatour-spilleren Morten Ørum Madsen, takket være en bunnsolid åpningsrunde på tre under par. Torsdag måtte han dessverre hele åtte over par.

 

Halvorsen, som gikk ut på La Manga South Course sin back nine, åpnet rolig med fire strake par, før tre bogeys på rappen sendte ham nedover leaderboardet. En dobbelbogey rett før runding, gjorde at han plutselig måtte kjempe for å klare cuten.

 

De siste ni skulle ikke bli mye bedre, og med en dobbelbogey, to bogeys og kun en birdie ble resultatet 81 slag på scorekortet. Dermed endte han fem over totalt, to slag bak cutstreken, og må pakke sakene tidlig sammen med syv andre nordmenn.

 

Christian Aronsen var den eneste norske spilleren som får spilt fredagens avslutningsrunde, takket være en andrerunde på par. Den langtslående Miklagard-spilleren gjorde fire birdies, to bogeys og en dobbel på dagens runde. Det gir delt 27. plass så langt. 

 

Selv om seieren er utenfor rekkevidde, har han fortsatt mulighet til en topp 10-plassering. Finnen Tapio Plkkanen har overtatt ledelsen, takket være en monsterrunde på åtte under par. Han ligger ni under par sammenlagt, ett slag foran svenske Malcolm Kokocinski.

 

Det har ikke vært noen stor norsk innledning på ECCO Tour-sesongen. I forrige ukes sesongstart Mediter Real Estate Masters klarte kun to av åtte nordmenn cuten.

 

Klikk link nederst i artikkelen for leaderboard.

 


 

Runde 1

 

Unggutten Andreas Halvorsen imponerer på La Manga, og deler ledelsen med Morten Ørum Madsen etter første dag i ECCO Spanish Open. De andre norske spillerne hadde ingen stor start. 

 

Larviks-golferen var en av seks norske spillere som misset cuten i forrige ukes sesongåpning Mediter Real Estate Masters. Onsdag slo han sterkt tilbake på La Manga Clubs North Course.

 

Med fire birdies og en bogey på front nine, og ni par på banens siste ni hull, kunne han signere for en åpningsrunde på tre under par (68). Det gir delt ledelse så langt med danskene André Kasprzak og Morten Ørum Madsen.

 

Madsen spiller i år på Europa-touren, hvor han endte på 8. plass i sin forrige turnering. Madsen fikk i fjor også sin majordebut, da han kvalifiserte seg til The Open Championship. Han er naturlig nok storfavoritt til å vinne denne uken.

 

Halvorsen er den beste amatøren i feltet, med sveitseren Philippe Schweizer slaget bak som nærmeste amatør. Så langt er Halvorsen en av kun tre amatører som ligger innenfor cutgrensen.

 

Etter null norske seiere på ECCO Tour i 2011 løsnet det virkelig for nordmenne i fjor. Da stakk Christian Aronsen, Peter Kaensche og Kenneth Svanum av med hver sin seier.

 

Aronsen og Kaensche er også med denne uken, og ligger på henholdsvis 28. og 51. plass så langt, etter åpningsrunder på en og tre over par. Aronsen er nest beste norske spiller, og eneste nordmann sammen med Halvorsen på riktig site av cutstreken (+2).

 

I tillegg til Kaensche ligger også Knut Andreas Krokeide (+3), Kristoffer Reitan (+4), Henrik Sand (+4), Jarand Ekeland Arnøy (+4), Einar Westreng Pettersen (+6), Anders Borger Kristiansen (+8) og Fredrik Hansen Jullum (+9) utenfor cuten.