Den 25 år gamle svensken senket en birdieputt på tre meter på det 16. hullet, før han rullet i en ny birdie på Sawgrass sitt legendariske 17. hull. Da ble avblåst for dagen på grunn av mørkets frembrudd.

 

Tidligere på dagen hadde det vært mye utsettelser på grunn av storm og tordenvær, og den kraftige vinden bydde på utfordringer.

 

Lingmerth var fire under for dagen og på vei til en 68-runde, to slag foran lederen før tredjerunden, Sergio Garcia, verdensener Tiger Woods og landsmann Henrik Stenson.

 

Det er bare åtte spillere som ikke fikk fullført sine runder lørdag. De gjenopptar spillet kl. 13:10 norsk tid.

 

– Jeg er så klart henrykt over å være i denne posisjonen. Det blir kanskje litt vanskelig å sove. Men alt føles bra, så jeg tror ikke det blir noe problem. Det blir nok noen sommerfugler, men vi får se, sa Lingmerth til reportere etter runden.

 

I lederballen mellom Garcia og Woods var det langt fra noen varm tone. De to har vært rivaler helt siden Tiger beseiret Garia i PGA Championship i 1999, og utvekslet ikke et ord lørdag.

 

Garcia var ikke fornøyd med Woods etter en hendelse på det andre hullet. Galleriet applauderte Woods da han dro opp wooden fra bagen for å slå sitt andreslag mot green fra skogen. Det skjedde mens Garcia var halvveis i svingen sin fra fairway. Spanjolen slicet innspillet og endte med bogey, samtidig som Woods gjorde birdie.

 

– Jeg føler at jeg forsøker å respektere alle så godt jeg kan her ute. Jeg prøver å være forsiktig for å passe på at jeg ikke forstyrrer andre spillere, forklarer Garcia.

 

Woods måtte le da han ble spurt om det var en bevisst taktikk for å vippe Garcia av pinnen.

 

– Marshallene fortalte meg at han allerede hadde slått, så jeg dro opp en kølle og gjorde meg klar til å slå. Så hørte jeg kommentarene etterpå, og det er vel ikke så overraskende at han måtte klage over noe.

 

 


 

Runde 2

 

Det blir lederball med Sergio Garcia og Tiger Woods i «moving day» av den femte majoren, The Players Championship. (Se video!)

 

 
Garcia, som vant på Sawgrass i 2008, leder turneringen på 11 under par etter å ha gått syv under par fredag. Det gir ham en ledelse på ett slag på Tiger Woods.

 

– Spillet føles bra, kanskje ikke så spektakulært, men stabilt. Denne turneringen betyr mye, og jeg har hatt æren av å vinne her før. Det er en av mine favorittbaner, og det pleier å hjelpe, sier spanjolen.

 

Woods har allerede rukket å vinne tre ganger i år, men vi må spole klokken tilbake til 2001 for hans eneste seier på Sawgrass. De ti siste årene har han bare notert en topp 10-plassering her. Fredag leverte han sin andre strake 67-runde, og ser bunnsolid ut i toppen. Etter runden ble han spurt om det var noen deler av spillet han ikke var fornøyd med.

 

– Nei, jeg er fornøyd med hvor jeg er nå. Jeg er fornøyd med alle deler av spillet, sier Woods til golf.com og smiler lurt.

 

– Jeg driver bra, slår jernene bra, avstandskontrollen er god, nærspillet er virkelig solid, og jeg senker en rekke putter, fortsetter han.

 

Det er varslet grillende Florida-sol hele lørdagen Woods tror birdiene ikke kommer til å sitte like løst i helgen.

 

– Det kommer til å tørke opp og bli veldig raskt her imorgen. Det krevende her er at det ikke er så mye gress på greenene, og gutta her legger igjen spike-merker som gjør at greenene blir ganske hullete.

 

Lederen etter første runde, Roberto Castro klarte ikke å holde trykket oppe etter at han satte banerekord på torsdag. Han måtte seks over par, og falt til delt 29. plass. Det er tettpakket i toppen, og 18 spillere har en luke på fem slag eller mindre opp til Garcia når to runder gjenstår. Blant dem er navn som Lee Westwood (-9), Matt Kuchar (-7), Hunter Mahan (-7), Masters-vinner Adam Scott (-7), Zach Johnson (-7), Jason Dufner (-6), Webb Simpson (-6), Steve Stricker (-6) og Rory McIlroy (-6).

 

Det er med andre ord duket for en kanonhelg.

 

 

 

 

 

 


 

Runde 1

Roberto Castro vartet opp med tangering av banerekorden og tre slags ledelse i åpningsrunden av «den femte majoren», The Players Championship. (Se video!)

 

 
Castros runde på ni under par inkluderte syv birdies og en eagle, og var en tangering av banerekorden satt av Fred Couples i 1992, som senere ble tangert av Greg Norman i 1994.

 

Amerikanske Castro spilte sitt livs runde, og slo det som kan beskrives som en legendarisk runde med jernkøllene. Golf Channel-kommentator Brandel Chamblee skriver på Twitter at Castro slo seg en meter fra hullet fra 200 meter på hull 2, en halvmeter fra 115 meter på hull 4, en halvmeter fra 100 meter på hull 6, en og en halv meter fra 165 meter på hull 14, en meter fra 110 meter på hull 17, og en halvmeter fra 170 meter på hull 18!

 

Tre slag bak Castro er Rory McIlroy og Zach Johnson nærmeste utfordrere på seks under par. Også Tiger Woods så ut til å komme inn på seks under, men måtte ta til takke med bogey på det siste hullet etter å ha duffet chippen sin. Han deler fjerdeplassen sammen med Steve Stricker, Hunter Mahan, Webb Simpson, Casey Wittenberg og Ryan Palmer.

 

Les også: Fra rød løper til den femte major

 

Roberto Castro har kun klar syv av 14 cuter på årets PGA Tour, og var naturlig nok henrykt etter å ha signert for en 63-runde.

 

– Det var veldig gøy. Første gang jeg ble ordentlig nervøs var på det 17, men jeg gjorde birdies både der og på det 18. Jeg håpet på en god start. Vanligvis spiller jeg meg ut av kampen allerede etter første runde, og må bruke resten av rundene på å grave meg ut av et hull.

 

Rory McIlroy spilte mer konservativt enn han vanligvis pleier, men etter missede cuter på sine tre siste besøk til Sawgrass skulle det vise seg å være en klok taktikk.

 

– Det var med god margin min beste score på denne banen, så jeg er veldig fornøyd. Jeg holdt banen min stort sett i spill, og gjorde ingen dumme feil, sa 24-åringen til Sky Sports etter runden.

 

– Man må forsøke å finne balansen mellom å være konservativ og aggressiv. Jeg skal spille ganske konservativt fra tee denne uken, for jeg føler jernspillet mitt er virkelig bra om dagen. Selv med lengre innspill føler jeg at jeg har gode muligheter for å gjøre birdies, forklarer nord-iren videre.